Αλλοδαπή Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με έδρα την Σόφια της Βουλγαρίας έχει σκοπό την αγορά οικοπέδου με ανέγερση Ξενοδοχείου και εκμετάλλευση αυτού μέσω ίδρυσης υποκαταστήματος με έδρα τον κατά τόπου Δήμο (Νέστου) που υπάγεται στη Δ.Ο.Υ Καβάλας.
Η αγορά του οικοπέδου δεν έχει γίνει ακόμη όπως επίσης η εγγραφή στο ΓΕΜΗ του εν λόγω υποκαταστήματος
Ενώ ο σκοπός και το σκεπτικό της Βουλγάρικης εταιρείας ως προς την δράση της στη Ελλάδα αναλύονται στο Μητρώο της Καβάλας εντούτοις από κακή συνεννόηση με το Μητρώο της εφορίας , αυτό με παραπέμπει στο μητρώο της ΦΑΕ Αθηνών για έκδοση ΑΦΜ για αγορά μόνο οικοπέδου .
Στις 07/02/2019 εκδίδεται ΑΦΜ από την ΦΑΕ Αθηνών με ΚΑΔ 30000 >
Όταν εγώ σήμερα 11/02/2019 ζητώ από το Μητρώο Καβάλας να μάθω σε ποια Δ.Ο.Υ θα εγκαταστήσω Υποκατάστημα της Αλλοδαπής ΕΠΕ , αυτή μου δίνει δύο επιλογές
1) Να συνεχίσω τις συναλλαγές με ΦΑΕ Αθηνών και να δημιουργήσω υποκατάστημα στην ΦΑΕ.
2) Ως φορολογικός εκπρόσωπος της αλλοδαπής εταιρείας να διαγράψω το ΑΦΜ που έχει εκδοθεί από την ΦΑΕ Αθηνών (δεν υπάρχει υποκατάστημα ούτε αγοροπωλησία ακινήτου ακόμη) και να δημιουργήσω το υποκατάστημα με καινούργιο ΑΦΜ που θα εκδοθεί από Καβάλα.
Αυτό που εγώ ζητώ είναι να εξυπηρετούμε και να συναλλάσσομαι από την Δ.Ο.Υ Καβάλας και ερωτώ:
Μπορώ κατά αρχήν να κάνω διακοπή ΑΦΜ από την Δ.Ο.Υ Αθηνών?
Σε τηλεφωνική επαφή η υπάλληλος της ΦΑΕ μου απάντησε αρνητικά ενώ ο υπάλληλος της Δ.Ο.Υ Καβάλας καταφατικά και μάλιστα εμφατικά μου είπε χωρίς πρόστιμο αν γίνει εντός 30 ημερών.
Μπορεί να μεταφερθεί ο φάκελος με τα Νομιμοποιητικά έγγραφα στην Δ.Ο.Υ Καβάλας κατόπιν αιτήματος μου και αν ναι ποια η διαδικασία?
Μπορώ να αδιαφορήσω για το ΑΦΜ της ΦΑΕ Αθηνών και να αποκτήσω καινούργιο ΑΦΜ με την δημιουργία Υποκαταστήματος στην Καβάλα και να χρησιμοποιήσω το καινούργιο ΑΦΜ του Υποκαταστήματος για την αγορά οικοπέδου και ένταξης στα βιβλία φυσικά καθότι το ΑΦΜ της ΦΑΕ δεν ανήκει σε Νομικό πρόσωπο εντός της Ελλάδος?
Ποια είναι η σωστή χρονικά κίνηση? Πρώτα να διακόψω το υπάρχον ΑΦΜ (ΦΑΕ) και μετά να αποκτήσω καινούργιο από Δ.Ο.Υ ή το αντίστροφο?
Τέλος θα ήθελα να ρωτήσω τα Πρακτικά ΔΣ Αλλοδαπής εταιρείας καθότι αποτελούν Ιδιωτικά και όχι Δημόσια έγγραφα, επιδέχονται σφραγίδας APOSTILE από αλλοδαπή δημόσια Υπηρεσία ώστε να γίνονται δεκτά από το ΓΕΜΗ στην Ελλάδα?