Καλημέρα,

Ατομική επιχείρηση νοικιάζει διαμερίσματα ως μέρος της επιχειρηματικής της δραστηριότητας.

Η μια μίσθωση είναι ενοικίαση 2 διαμερισμάτων σε μια εταιρεία (με παροχές θέρμανση internet και νερό) για 6 μήνες. Θεωρείται βραχυχρόνια αυτή η μίσθωση γιατί είναι κάτω του έτους η διάρκεια της μίσθωσης? Πρέπει να γραφτεί στην νέα πλατφόρμα βραχυχρόνιων μισθώσεων (σε περίπτωση που θεωρείται βραχυχρόνια μίσθωση)? Πρέπει να γίνεται μισθωτήριο? Έχει φόρο διαμονής? Αν ναι ο φόρος αυτός πρέπει να κοπεί και να αποδοθεί στο τέλος του 6μήνου πριν αναχωρήσουν οι ένοικοι? Σε περίπτωση που η ενοικίαση είναι πάνω από ένα έτος θα είχε φόρο διαμονής?

Για την παραπάνω ενοικίαση θα κοπεί κανονικά τιμολόγιο από την επιχείρηση. Το τιμολόγιο αυτό θα έχει και ΦΠΑ υποχρεωτικά ή είναι επιλογή της επιχειρήσεις αν θα βάλει ΦΠΑ ή όχι? Αυτές οι δραστηριότητα δηλαδή με κωδικό 68201100 55201901 55201104 είναι στο ΦΠΑ?

Στην πιο πάνω περίπτωση που κόβει τιμολόγιο η φορολογία θα είναι σαν από επιχειρηματική δραστηριότητα και όχι σαν έσοδα από ενοίκια σωστά?

Για κάθε ένα διαμέρισμα που χρησιμοποιεί για την επιχειρηματική της δραστηριότητα η επιχείρηση πρέπει να ανοίγει υποκατάστημα στην εφορία?

Γίνεται να νοικιάζει ένα διαμέρισμα ως ιδιώτης και τα υπόλοιπα ως μέρος της ατομικής της επιχείρησής?

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων