Σχετικά με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις αναφέρεται ότι αν Ιδιοκτήτης κατοικίας τη διαθέτει για βραχυχρόνια μίσθωση ανευρίσκοντας πελάτες μόνο μέσω συνεργαζόμενου τουριστικού πρακτορείου δεν υποβάλλει δηλώσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης, υποβάλλει δήλωση πληροφοριακών στοιχείων μίσθωσης.
Εταιρία έχει γραφείο διαχείρισης και προώθησης ακινήτων σε πλατφόρμες (airbnb,booking).Βρίσκει πελάτες για βραχυχρόνια μίσθωση σε ακίνητα τρίτων, ενώ λαμβάνει ένα ποσοστό 10%, χωρίς να είναι τουριστικό γραφείο. H διαδικασία είναι η εξής:
H εταιρία προωθεί τα ακίνητα στις παραπάνω πλατφόρμες, επικοινωνεί με τον πελάτη που ενδιαφέρεται, τα χρήματα μπαίνουν σε λογαριασμό της εταιρίας και εκείνη τα δίνει στους πελάτες της κρατώντας το ποσοστό της (εκδίδει Α.Π.Υ.) ενώ οι πελάτες της είναι υπόχρεοι για την δήλωση του ακινήτου στην πλατφόρμα και την δήλωση της βραχυχρόνιας μίσθωσης.
1) Θα πρέπει να αλλάξει κάτι στην λειτουργία;
2) Τι περιλαμβάνει ο όρος τουριστικό πρακτορείο και πως θα λειτουργούσε σε αυτή την περίπτωση; Θα δήλωνε το τουριστικό πρακτορείο τις βραχυχρόνιες μισθώσεις και τα ακίνητα;