Το ερώτημά μου έχει ώς εξής :Πρακτορείο ταξιδίων(όχι tour operator το διευκρινίζω) το οποίο αγοράζει πακέτα ταξιδιωτικά και τα πουλάει σε πελάτες του λαμβάνοντας προμήθεια, τα αγοράζει(κάποια εξ αυτών όχι όλα) χωρίς ΦΠΑ από τον προμηθευτή του. Στο τιμολόγιο του ο προμηθευτής (tour operator) γράφει ΑΠΑΛΛΑΓΗ ΦΠΑ βάσει του άρθρου 27 του κώδικα ΦΠΑ . Σημειωτέον ότι αυτά τα πακέτα είναι αεροπορικά εισητήρια από Αθήνα-Λονδίνο μετ επιστροφής αλλά και αεροπορικά εισητήρια από Αθήνα-Χανιά και από Χανιά-Αθήνα ήτοι εσωτερικοί προορισμοί. Διαβάζοντας το άρθρο 27 είδα ότι αναγράφεται πως απαλλαγή από ΦΠΑ έχουν μόνο οι αεροπορικές μεταφορές από την Ελλάδας προς το εξωτερικό και το αντίστροφο και όχι από Ελληνικό προορισμό σε άλλον ελληνικό προορισμό..Δυστυχώς πέραν του άρθρου 27 η εν λόγω εταιρεία δεν αναγράφει και την παράγραφο ώστε να ανατρέξω σε αυτήν και να διαπιστώσω του λόγου το αληθές. Διότι αν ισχύει η απαλλαγή αυτή προφανώς θα πουλάει και το πρακτορείο ταξιδίων χωρίς ΦΠΑ στους πελάτες του..αν όμως ισχύει αυτό που ανέλυσα παραπάνω, τότε θα πρέπει να πουλάει με ΦΠΑ. Σίγουρα δεν ανήκει στις περιπτώσεις του άρθρου 43(ειδικά πακέτα ταξιδίων) στο οποίο ανήκουν αν κατάλαβα καλά οι tour operators. Κλείνοντας το ερώτημά μου θα ήθελα επίσης να μου πείτε αν θα πρέπει να κάνω pro-rata στο πρακτορείο ταξιδίων καθώς έχει και έσοδα από προμήθειες με ΦΠΑ και έσοδα απαλλασσόμενα. Θα ήθελα μία τεκμηριωμένη απάντηση από εσάς.