Εμπορική επιχείρηση πρόκειται να συμμετάσχει σε εκδήλωση προς το σκοπό μόνο της προβολής της επιχείρησης και όχι της άμεσης διάθεσης των εμπορευμάτων της.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι τα πιο κάτω:

Α) Οι δαπάνες (τιμολόγιο ενοικίασης χώρου από την διοργανώτρια εταιρεία, δαπάνες διαμόρφωσης περιπτέρου, πιθανή δαπάνη για διαφημιστικά έντυπα κλπ) για την συμμετοχή της επιχείρησης στην εμπορική έκθεση υπόκεινται σε τέλος διαφήμισης, πόσο, πότε καταβάλλεται ?

Β) Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί Σάββατο, Κυριακή και Δευτέρα από τις 10:00 – 18:00.

Οι εργαζόμενοι – κυρίως πωλητές – που θα στελεχώσουν το περίπτερο της επιχείρησης εργάζονται μερικοί από Δευτέρα έως Σάββατο και κάποιοι από Δευτέρα έως Παρασκευή σαράντα ώρες την εβδομάδα όλοι.

Ποιες οι υποχρεώσεις της επιχείρησης προς κάθε φορέα (ΣΕΠΕ, ΙΚΑ, ΕΡΓΑΝΗ,ΑΜΟΙΒΩΝ) για την συμμετοχή των εργαζομένων της στην έκθεση ?

Γ) Προμηθεύτρια εταιρεία της επιχείρησης-από την Ιταλία- εξέφρασε ενδιαφέρον για την έκθεση και πρότεινε να στείλει κάποια εμπορεύματα στο περίπτερο και να συμβάλλει σε ένα μέρος από την δαπάνη που θα καταβάλλει η Ελληνική επιχείρηση.

Μπορεί η Ελληνική επιχείρηση να εκδώσει τιμολόγιο προς στην Ιταλική ? Με αιτιολογία υπεκμίσθωσης τμήματος του περιπτέρου ή, ορθότερα ώς δαπάνη για την έκθεση των εμπορευμάτων της Ιταλικής εταιρείας ? Εάν αυτό είναι εφικτό , το τιμολόγιο που θα εκδοθεί θα έχει ΦΠΑ?