Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς

Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς στον Komvos, μπορείτε να το δείτε κάνοντας click ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα έχει ήδη υποβληθεί στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα σας έχει υποβληθεί με επιτυχία στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Menu

Ιστορικό ερωτήματος

κλείσιμο

Ασφάλιση εκπαιδευτών ΙΕΚ

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΙΙΕΚ ΩΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΟΤΗΤΑ1)ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΚΑΙ 2)ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΣ ΙΔΙΩΤΕΣ (ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ ΝΥΧΙΩΝ).ΤΠΥ ΕΚΔΙΔΕΤΕ ΣΕ 2 Ή ΑΝΩ ΤΩΝ 2 ΠΕΛΑΤΩΝ.
ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΙΣΦΟΡΩΝ.ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ ΑΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΝ ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΑ 2-3 ΜΕΡΕΣ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ,ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΜΟΙΒΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΔΑΠΑΝΗΣ ΜΕ 20% ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΦΟΡΟ,ΑΚΑΓΕ 5% ΚΑΙ ΧΑΡΤΟΣΗΜΟ 3,6%. ?
2) ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑ ΜΕ ΜΠΛΟΚΑΚΙ ΚΑΙ ΜΕΧΡΙ 2 ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟ ΙΕΚ ΠΟΤΕ ΥΠΟΧΡΕΩΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΕΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΠΟΣΟΣΤΟ.ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 3 ΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΠΥ,ΑΠΑΛΛΑΣΕΤΑΙ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΕΙΣΦΟΡΩΝ?Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ 2 Ή 3 ΠΕΛΑΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΣΕ ΜΗΝΙΑΙΑ Ή ΕΤΗΣΙΑ ΒΑΣΗ?
Διαβάζοντας τώρα την διευκρινιστική εγκύκλιο, απαντάτε το ερώτημα μου σε κάποιο βαθμό. Ανακύπτουν όμως μετά από αυτήν νέα ερωτήματα. Οι ασφαλισμένοι που υπαγόταν στον ΟΑΕΕ και ο Δημόσιος Υπάλληλος, υπάγονται από 1/1/17 πλέον στον ΕΦΚΑ ως μισθωτοί βάσει του άρθρου 38 του ν.4387/2016.
Για τις περιπτώσεις αυτές δεν έγινε κάποια πρόσληψη (αφού τώρα εκδόθηκε η διευκρινιστική) και συνεπώς ούτε ωράριο εργασίας δηλώθηκε και τίποτε από όσα γίνονται στην πρόσληψη ενός μισθωτού έγινε, ενώ παράλληλα εκδόθηκαν τιμολόγια (για τους πρώην ΟΑΕΕ) πληρώθηκε ΑΚΑΓΕ και έγινε παρακράτηση φόρου στα τιμολόγια που ήδη εκδόθηκαν. Αυτό πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Οι ασφαλισμένοι πρώην του ΟΑΕΕ για τις αμοιβές αυτές ΘΑ εκδίδουν τιμολόγιο προς το ΙΙΕΚ ?

Για να δείτε την απάντηση της Επιστημονικής Ομάδας πρέπει να είστε συνδρομητής της υπηρεσίας Komvos

Γίνετε συνδρομητής

Copyright © Epsilon Net | Όροι Χρήσης