Από το 2010 είμαι εταίρος σε ΟΕ με δραστηριότητα λογιστικό γραφείο και λογιστικές υπηρεσίες.Τον Αύγουστο του 2016 έκανα έναρξη ατομικής επιχείρισης στο όνομά μου με δραστηριότητα λογιστικές υπηρεσίες γιατί προσφέρω ατομικά τις υπηρεσίες μου σε 2 επιχειρήσεις ατομικά χωρίς να εμπλέκονται στο πελατολόγιο της ΟΕ.
1.Στις επιχειρήσεις αυτές δεν αμείβομαι με κάποιον συγκεκριμένο μισθό αλλά με την ώρα.Οπότε κάθε φορά που πληρώνομαι από τον επιχειρηματία συγκεντρώνω τις ώρες εργασίας μου της πολλαπλασιάζω με το ωρομίσθιο που έχουμε συμφωνήσει και κόβω το ανάλογο παραστατικό παροχής υπηρεσιών.
2.Για τη χρήση του 2016 λοιπόν εξέδωσα τιμολόγια μόνο στους 2 παραπάνω επιχειρηματίες.Θα φορολογηθώ με τις διατάξεις που αφορούν το μπλοκάκι αφού έχω εκδώσει παραστατικά μόνο σε 2 εργοδότες??
3.Για το 2016 για να θεωρηθώ μπλοκάκιας θα έπρεπε να έχω συντάξει κάποια συμφωνητικά με τους επιχειρηματίες και αν ναί αυτά υποβάλλονται κάπου??
4.Για το 2017 εξακολουθώ να εργάζομαι με τις παραπάνω συνθήκες.Θα ήθελα να μου περιγράψετε με ποιόν τρόπο θα εκδίδω το παραστατικό παροχής υπηρεσιών προς τους εργοδότες,τί θα αναγράφεται σε αυτό και τί κρατήσεις θα γίνονται στην αμοιβή μου.
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΜΟΥ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.