Θα ήθελα να σας υποβάλλω ένα ερώτημα και ζητώ την απεριόριστη βοήθεια σας γιατί είναι πολύ σημαντικό στην θέση εργασίας μου.
Η εταιρεία μου δραστηριοποιείται στον χώρο τον τηλεπικοινωνιών και είναι πολυεθνική εταιρεία.Η μητρική εταιρεία εδρεύει στην Κύπρο.
Η εταιρεία έχει ένα δίκτυο καταστημάτων για πώληση προιόντων τηλεφωνίας και είσπραξης λογαριασμών.
Πρόκειται να εισέλθει σε ένα πρόγραμμα επιδότησης κινητών συσκευών για την προσέλκυση νέων συνδρομητών.Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Tο βασικό σενάριο ότι ο πελάτης διαλέγει το πάγιο κινητής τηλεφωνίας και την συσκευή και αναλόγως την επιδότηση, πληρώνει ένα ποσό για την συσκευή επιτόπου στο κατάστημα και την διαφορά για το υπόλοιπο της αξίας της συσκευής στον μηνιάίο λογαριασμό του ως αύξηση του πάγιου του και εναλλακτικά σε 24 μηνιαίες δόσεις στον λογαριασμό του.

(Π.χ η εταιρεία αγοράζει κινητή συσκευή αξίας € 100,00 + φπα 24,00€ σύνολο € 124,00.Η τιμή πώλησης ανέρχεται στο ποσό € 130,00 + φπα €31,20 .Προσφέρεται στον πελάτη με βάση την επιδότηση να αγοράσει την συσκευή με ποσό € 70,00 + φπα και το υπόλοιπο της διαφοράς 130-70=€ 60,00 να προστεθεί στο πάγιο του λογαριασμό της κινητής τηλεφωνίας € 3,00 χ24 μήνες.
Το ερώτημα μου είναι το εξής:
Με το θέμα του ΦΠΑ τι κάνω?? δεν θα έχω κάποιο πρόβλημα την στιγμή που έχω αγοράσει μια τηλεφωνική συσκευή αξίας €100,00+ φπα και εκπίπτω το φπα εκείνη την χρονική στιγμή με την αγορά , ενώ το πουλάω στο πελάτη € 70,00+ φπα κάτω απο το κόστος και το υπόλοιπο ποσό των € 60,00 θα το επιμερίσω στον λογαριασμό που θα στέλνω στο πελάτη τους επόμενους 24μήνες???
Μήπως χρειάζεται να εκδίδω στοιχείο αυτοπαράδοσης για την διαφορά μεταξύ κόστους αγοράς συσκευής και ποσού επιδότησης Π.χ 100,00-70,00=30,00???

Θα ήθελα την άμεση απάντηση σας ως πολύτιμη βοήθεια μου.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.