Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς

Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς στον Komvos, μπορείτε να το δείτε κάνοντας click ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα έχει ήδη υποβληθεί στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα σας έχει υποβληθεί με επιτυχία στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Menu

Ιστορικό ερωτήματος

κλείσιμο

Ασφαλιστικό αποταμιευτικό συνταξιοδοτικό πρόγραμμα εργαζομένων επιχείρησης, σε τι ύψος εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα της επιχείρησης και πότε αποτελούν παροχή σε είδος για τον εργαζόμενο;

1.Μια κερδοφόρα Ο.Ε. παροχής υπηρεσιών με απλογραφικά βιβλία σκέφτεται να κάνει για τον κάθε εργαζόμενό της ενα αποταμιευτικό-συνταξιοδοτικό πρόγραμμα ιδιωτικής ασφαλιστικής εταιρίας ποσού 1000 ευρώ ετησίως για τον καθένα.
Το ερώτημα μου ειναι κατά πόσο αυτές οι δαπάνες εκπίπτουν απο τά έσοδα της επιχείρησης. Πρέπει να θεωρηθούν ως παροχές σε είδος για τον κάθε εργαζόμενο και ως τέτοιες να εκπίπτουν? Υπάρχει κάποιο όριο ποσού ανα εργαζόμενο?
Επίσης αν αυτό μπορεί να γίνει και απο μια κερδοφόρα ατομική επιχείρηση .
θα ήθελα να μου απαντήσετε κάπως σύντομα και αν γίνεται με λεπτομερή περιγραφή ακομά και των διαδικασιών σύναψης αυτών των προγραμμάτων.

2.Ο ιδιοκτήτης ατομικής επιχείρησης φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης αγόρασε μεταχειρισμένο αυτοκίνητο βανάκι 9 θέσεων , το ταξινόμησε στο όνομά του ως Ιδιωτικής Χρήσεως. Με αυτό θέλει να μεταφέρει μαθητές στο φροντιστήριό του και να προσλάβει και οδηγό .
Το ερώτημά μου ειναι αν τα έξοδα αυτά εκπίπτουν απο τα έσοδα της ατομικής επιχείρησης και αν μπορεί να προσλάβει οδηγό και αν ναι βάσει της ΕΣΣΕ?

Σας ευχαριστώ πολύ!
ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΜΟΥ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΚΑΙ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΟΣΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΟΥ. ΔΗΛ. ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΝ ΤΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ Η ΙΔΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ?

Για να δείτε την απάντηση της Επιστημονικής Ομάδας πρέπει να είστε συνδρομητής της υπηρεσίας Komvos

Γίνετε συνδρομητής

Copyright © Epsilon Net | Όροι Χρήσης