Α.Ε. η οποια στο παρελθον (ετος 2007)ειχε στην κατοχη της ακινητο το οποιο το παραχωρησε και πραγματοποιησε συμβαση Lease Back προκειται να κανει προωρη εξαγορα (η συμβαση εληγε κανονικα σε πεντε χρονια απο σημερα).Με βαση τις αλλαγες στην νομοθεσια (Ε.Λ.Π. κλπ) θα ηθελα να μαθω εαν τωρα με την προωρη εξαγορα και στην συνεχεια πωληση του ακινητου η εταιρια θα μπορει να εκπεσει ολοκληρο το ποσο που απομενει?
Δεν γνωριζουμε ακομα εαν η τραπεζα τιμολογηση μισθωματα ή πωληση ακινητου με την εναπομειναν αξια των μισθωματων αν και φανταζομαι οτι αυτο δεν εχει σημασια διορθωστε με εαν κανω λαθος.
Υπαρχει καποιο σημειο που πρεπει να προσεξουμε-διασφαλισουμε μηπως δημιουργηθει προβλημα αναφορικα με τα αποτελεσματα της εταιριας και κατ επεκταση την Φορολογια Εισοδηματος?
Θα πρεπει να αναμορφωσουμε την αξια του οικοπεδου και σε περιπτωση που δεν την γνωριζουμε το 25% της αξιας που υπολειπεται?Με το αφορογητικο αποθεματικο που σχηματιστηκε κατα την πωληση στο ετος πραγματοποιησης της πωλησης και υπογραφης της συμβασης (ετος 2007) τι ενεργειες θα πρεπει να γινουν ,ποια θα ειναι η αντιμετωπιση του (η εταιρια δεν προκειται να λυθει)?
Επισης η τραπεζα μας τιμολογησε φετος το Ενφια του 2014 και θα τιμολογησει καποια στιγμη και του 2015 αυτο μπορουμε να το εκπεσουμε φορολογικα?
Τελος η εν λογω εταιρια ειχε απο την χρηση 2010 εως και σημερα φορολογικες ζημιες ,στα αποτελεσματα του φορολογικου ετους που διανυουμε 2015 το ποσο της ζημιας της χρησης 2010 συμψηφιζεται ή χανεται οριστικα?

Σας ευχαριστώ.