Φορολογική αντιμετώπιση προμήθειας πλατφόρμας (Booking) σε βραχυχρόνια μίσθωση

Διαχειρίζομαι ακίνητο το οποίο εκμισθώνεται μέσω πλατφόρμας Booking στο πλαίσιο βραχυχρόνιας μίσθωσης (άρθρο 111 Ν. 4446/2016).

Κατά τη διάρκεια του φορολογικού έτους, η Booking παρακρατεί προμήθεια επί κάθε κράτησης και αποδίδει στον τραπεζικό μου λογαριασμό το καθαρό ποσό (μικτό ποσό μείον προμήθεια).

Μέχρι σήμερα, στη δήλωσή μου στην ΑΑΔΕ δηλώνω ως εισόδημα τα ποσά που πράγματι εισπράττω (καθαρά ποσά), θεωρώντας ότι η προμήθεια της πλατφόρμας δεν αποτελεί εισόδημά μου.

Ωστόσο, έλαβα ειδοποίηση από την ΑΑΔΕ περί απόκλισης μεταξύ των δηλωθέντων ποσών και των στοιχείων που διαβιβάστηκαν από τις πλατφόρμες, τα οποία φαίνεται να αφορούν τα μικτά ποσά των κρατήσεων.

Παρακαλώ να μου διευκρινίσετε τεκμηριωμένα:

Ποιο είναι το ορθό φορολογικό ποσό που πρέπει να δηλώνεται σε περιπτώσεις βραχυχρόνιας μίσθωσης μέσω πλατφορμών:το μικτό ποσό της κράτησης ή το καθαρό ποσό που εισπράττει ο εκμισθωτής μετά την προμήθεια, αφού η προμήθεια θεωρείται έσοδο της πλατφόρμας; Υπάρχει σχετική εγκύκλιος, οδηγία ή ερμηνευτική θέση της ΑΑΔΕ για το συγκεκριμένο ζήτημα; Αν θα πρέπει να δηλώνεται το μικτό ποσό δεν θεωρείται ό,τι φορολογούμαι για εισόδημα για το οπόιο έχει φορολογηθεί η πλατφορμα;

Παρακαλώ για την απάντησή σας με αναφορά στη σχετική νομοθεσία και διοικητική πρακτική.