Καλημέρα σας.

Θέλω να υποβάλω εκπρόθεσμη διακοπή ατομικής επιχείρησης πελάτη μου με απλογραφικά βιβλία, με ημερομηνία 01/02/2024. Το τελευταίο τιμολόγιο εσόδων εκδόθηκε την 31/01/2024. Από την 01/02/2024 έως και σήμερα δεν έχει εκδοθεί κανένα παραστατικό εσόδων ή εξόδων . Επί πλέον δεν υπάρχουν αποθέματα εμπορευμάτων , πάγια ,τραπεζικοί λογαριασμοί, φορολογικοί μηχανισμοί ,ταμειακέ μηχανές,(ελεύθερος επαγγελματίας) ,επαγγελματικό όχημα ΙΧ ή ΔΧ. κατά την αιτούμενη ημερομηνία διακοπής εργασιών και έως και σήμερα. Επίσης δεν έχει ληφθεί επιστρεπτέα προκαταβολή ή άλλης μορφής κρατική ενίσχυση για επιχειρηματική δραστηριότητα σε χρόνο μεταγενέστερο της αιτούμενης ημερομηνίας διακοπής εργασιών. Επίσης δεν υπάρχουν συναλλαγές μετά τον αιτούμενο χρόνο διακοπής που να απαιτούν την καταβολή τελών, ειδικών ή παρακρατούμενων φόρων και δεν υπάρχει έχω υποχρέωση για διακανονισμό ΦΠΑ επενδυτικών αγαθών.

Όμως έχει υποβληθεί η φορολογική δήλωση εισοδήματος για το φορολογικό έτος 2024, στην οποία ο φορολογούμενος αποδέχτηκε το ελάχιστο ποσό του καθαρού εισοδήματος των άρθρων 28 Α -28Δ του ΚΦΕ. Εκ των υστέρων αποφάσισε να υποβάλει εκπρόθεσμη διακοπή της δραστηριότητας του. Η δραστηριότητα του είναι εκτός κανονικού ΦΠΑ , ( πολύ μικρή επιχείρηση).

Το ερώτημα είναι λόγω της υποβολής της δήλωσης του φόρου εισοδήματος για το φορολογικό έτος του 2024 , δύναται να υποβάλει εκπρόθεσμη διακοπής της ατομικής του επιχείρησης με ημερομηνία 01/02/2024 ;

Σας ευχαριστώ.