Kαλησπέρα σας,
Μου εστάλησαν δύο email από την ΑΑΔΕ που αφορούσαν αδήλωτα εισοδήματα βραχυχρόνιων μισθώσεων φορολογικών ετών 2020 και 2021 που προέκυψαν από τη διασταύρωση με τις πλατφόρμες booking και airbnb και μου ζητάνε είτε να υποβάλλω τροποποιητική δήλωση Ε1 είτε σε περίπτωση που έχω διαφορετική άποψη να υποβάλλω τα δικ/κα στα αιτήματά μου για να εξεταστούν.
ΕΤΟΣ 2020
Έως 31/03/2020 όντως διατηρούσα ένα ακίνητο το οποίο και εκμεταλλευόμουν σαν βραχυχρόνια μίσθωση και είχα δηλώσει κανονικά τα εισοδήματά μου στο Ε2 και κατ’επέκταση στο Ε1. Από 01/04/2020 και μετά έκανα προσθήκη ΚΑΔ στη σύζυγό μου και δήλωνα εκεί τα εισοδήματα μου ως επιχειρηματική δραστηριότητα (αυτά αποδεικνύονται από το μητρωό, το Ε1, το Ε3 και το μισθωτήριο και τα ποσά συμφωνούν με αυτά των πλατφορμών).
Απλά λογικά επειδή δεν είχα αλλάξει το όνομα στις πλατφόρμες εκεί φαίνονται σαν να είναι δικά μου τα εισοδήματα. Αν τους προσκομίσω τα αποδεικτικά που προανέφερα πιστεύετε ότι θα γίνουν δεκτά?
ΕΤΟΣ 2021
Το ίδιο συνέβη και το 2021 απλά εκ παραδρομής τα έσοδα στο Ε3 είναι λιγότερα από αυτά της πλατφόρμας. Αν κάνω τώρα τροποποιητική στο Ε3 της συζύγου με τα σωστά έσοδα πιστεύετε ότι θα γίνουν δεκτά ή όχι λόγω διαφορετικού ΑΦΜ στην πλατφόρμα?
Γενικά είναι καλύτερα να κάνω τις τροποποιητικές, να πληρώσω τον επιπλέον φόρο (ας έχουν φορολογηθεί τα έσοδα 2 φορές) και να τελειώνω προκειμένου αποφύγω τυχόν ελέγχους περισσότερο για το χρόνο που θα σπαταλήσω ή να στείλω τα απαραίτητα δικ/κα μέσω αιτημάτων προκειμένου αν μου αναγνωριστούν να μην κάνω τροποποιητικές και να πληρώσω έξτρα φόρο?
Ευχαριστώ