Είμαι ανώνυμη εταιρεία (ΑΕ), υποκείμενη στον ΦΠΑ, και πραγματοποιώ πώληση αγαθών προς επιχείρηση (υποκείμενη στον φόρο) με έδρα την Αθήνα, χωρίς υποκατάστημα ή εγκατάσταση στη Λήμνο.

Κατόπιν εντολής του πελάτη μου, τα αγαθά αποστέλλονται και παραδίδονται απευθείας σε τρίτο πρόσωπο (πελάτη του αγοραστή) στη Λήμνο. Τη μεταφορά των αγαθών την αναλαμβάνω εγώ και διαθέτω τα σχετικά αποδεικτικά στοιχεία (φορτωτικές, δελτία αποστολής, αποδεικτικά παράδοσης κ.λπ.) που τεκμηριώνουν τη φυσική μεταφορά και παράδοση στο νησί.

Παρακαλώ να διευκρινιστεί:

1.Εάν στη συγκεκριμένη περίπτωση δύναται να εφαρμοστεί ο μειωμένος συντελεστής ΦΠΑ που ισχύει για τη Λήμνος, δεδομένου ότι ο τόπος φυσικής παράδοσης των αγαθών είναι το νησί, παρότι ο αγοραστής (τιμολογούμενο ΑΦΜ) έχει έδρα στην Αθήνα.
2.Ποια είναι τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την τεκμηρίωση της εφαρμογής του μειωμένου συντελεστή
3.Εάν απαιτείται ο τρίτος παραλήπτης να είναι επίσης υποκείμενος στον φόρο ή εγκατεστημένος στο νησί, και ποια στοιχεία πρέπει να συλλεχθούν για την απόδειξη αυτού.