καλημέρα. έχω μια ατομική επιχείρηση με 2 άτομα προσωπικό. ίδρυσα μια ετερόρρυθμη εταιρεία στην οποία είμαι ομόρρυθμο μέλος με ποσοστό 99%.
θέλω από 1/5/2026 να μεταφέρω τους 2 εργαζόμενους από την ατομική μου εταιρεία στην ετερόρρυθμη, μεταφέροντας και όλα τα δικαιώματα που έχουν από την αρχή της πρόσληψης τους. οι εργαζόμενοι έχουν υπογράψει συμβάσεις (βλέπε παρακάτω) οι οποίες έγιναν από δικηγόρο.
θα ήθελα να με ενημερώσετε, αν πρέπει να κάνω αποχωρήσεις από την ατομική μου επιχείρηση και εκ νέου πρόσληψη στην νέα εταιρεία ή τι ακριβώς κινήσεις πρέπει να γίνουν από πλευράς ΟΑΕΔ και ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΡΓΑΝΗ) καθώς και στο ΕΦΚΑ αν πρέπει να κάνω κάτι
ευχαριστώ
ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ
Στο Μαρούσι σήμερα την ../../2026 μεταξύ αφενός της εταιρείας με την επωνυμία «,,,,,,,,,,,,,.», (ΑΦΜ,,,,,,,,,,,,,,,,), που εδρεύει στο ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, όπως νόμιμα εκπροσωπείται από τον ,,,,,,,,,,,,,,,, (εφεξής η «ΕΤΑΙΡΕΙΑ») και αφετέρου του ............., (ΑΦΜ ......), κατοίκου ......., οδός ......, (εφεξής καλουμένου «Συνεργάτη»), συμφώνησαν και συναποδέχθηκαν τα ακόλουθα:
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ προσλαμβάνει από __/__/____ τον Συνεργάτη ως …………, με ......(σχέση) ...........,για αόριστο χρόνο με πάγια μηνιαία αμοιβή.
Ο Συνεργάτης αναλαμβάνει την υποχρέωση, να παρέχει τις υπηρεσίες του στην άνω ΕΤΑΙΡΕΙΑ και ειδικότερα αναλαμβάνει, να παρέχει τις παρακάτω ενδεικτικώς αναφερόμενες υπηρεσίες:
............
Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ υποχρεούται, να καταβάλει στον Συνεργάτη, ως μηνιαία μικτή αμοιβή την τελευταία εργάσιμη ημέρα κάθε μήνα το ποσό των ΕΥΡΩ ___________. Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ υποχρεούται ακόμα στην καταβολή των προβλεπόμενων από τον νόμο ασφαλιστικών εισφορών, στον εκάστοτε ασφαλιστικό φορέα.
Ο Συνεργάτης δικαιούται, εξάλλου, της νόμιμης θερινής αδείας, επιδομάτων αδείας, Χριστουγέννων, Πάσχα και γενικά όλων των επιδομάτων που προβλέπονται από τον νόμο.
Η τροποποίηση της συμβάσεως αυτής γίνεται μόνο με νεότερη γραπτή συμφωνία.
Σε πίστωση των ανωτέρω συντάχθηκε το παρόν σε δύο (2) αντίτυπα.
ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ
Προσάρτημα Σύμβασης
Σε συνέχεια της από __/__/____ σύμβασης συνεργασίας μεταξύ της «…………….», (εφεξής η Εταιρία) και του κ. _______ ρητά συνομολογείται, ότι τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των συμβαλλόμενων θα απορρέουν αποκλειστικά και μόνο από τους όρους της ανωτέρω σύμβασης, ενώ για τον υπολογισμό αποζημίωσης, καταγγελίας σύμβασης / συνταξιοδότησης, η Εταιρία αναγνωρίζει στον Συνεργάτη την επιπλέον προϋπηρεσία από __/__/____ μέχρι και την ημερομηνία έναρξης της παρούσας συμβάσης, διάστημα στο οποίο ο Συνεργάτης παρείχε τις υπηρεσίες του στην ατομική επιχείρηση του ……………
Σε πίστωση των ανωτέρω συντάχθηκε το παρόν σε δύο (2) αντίτυπα.
ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ