Σύμφωνα με την ΠΟΛ 1056/2015 παρ 2
.....Επιπλέον, τονίζεται ότι με τις νεότερες αυτές διατάξεις δεν περιορίζεται η απόσβεση επισφαλών απαιτήσεων σε εκείνες που έχουν προέλθει μόνο από πελάτες αλλά καταλαμβάνει κάθε απαίτηση που δεν εισπράχθηκε ή δεν συμψηφίσθηκε. Για παράδειγμα, επιχείρηση, προκειμένου να κατασκευάσει αποθήκες, έχει συνάψει σύμβαση με κατασκευαστική εταιρεία, στην οποία κατέβαλε προκαταβολή 10.000 ευρώ. Η κατασκευαστική εταιρεία όμως περιήλθε σε παύση πληρωμών και δεν κατασκεύασε τις αποθήκες. Η επιχείρηση αυτή μπορεί να σχηματίσει πρόβλεψη για το ποσό της προκαταβολής
ΕΡΩΤΗΣΗ 1
Στην παραπάνω περίπτωση ποιες ενέργειες πρέπει να κάνει η επιχείρηση?? ισχύει ότι και για τους επισφαλείς πελάτες?
ΕΡΩΤΗΣΗ 2
Εχω δώσει μια προκαταβολή σε προμηθευτή για αγορές υλικών , τα οποία ποτέ δεν μου τα έδωσε,,ισχύει και εδώ η διαγραφή και με ποιές προυποθέσεις?
ΕΡΩΤΗΜΑ 3
Εχω δώσει σε επιχείρηση ένα ποσό δανείο και ένα ποσό σαν ταμειακή διεκόλυνση , η οποία επιχείρηση δεν λειτουργεί πια ούτε υπάρχει περίπτωση να τα πάρω γιατί έχει ζημιές πολύ μεγάλες(υφίσταται όμως ) ισχύει κάτι αντίστοιχο για διαγραφή και εδώ και με ποιούς όρους?
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
Συγνώμη για τα πολλά ερωτήματα αλλά είναι αλληλένδετα μεταξύ τους.