Καλημέρα σας,
Κάθε μήνα η Microsoft μου εκδίδει τιμολόγιο για χρεώσεις που αφορούν υπολογιστική ισχύ, μεταφορά δεδομένων και δίκτυο, ασφάλεια και προστασία στο cloud, καθώς και αποθήκευση δεδομένων για τις υπηρεσίες Azure και Microsoft 365.
Θα ήθελα να ρωτήσω αν οι συγκεκριμένες χρεώσεις της Microsoft (Azure / Microsoft 365) θεωρούνται «δικαιώματα / royalties» και, ως εκ τούτου, αν υπόκεινται σε παρακράτηση 5% (Ευρωπαϊκή Ένωση). Σε περίπτωση που υπόκεινται σε παρακράτηση, μπορείτε να μου εξηγήσετε ποιος είναι ο πρακτικός τρόπος εφαρμογής της; Συγκεκριμένα, πώς μπορεί να γίνει η παρακράτηση όταν η πληρωμή γίνεται προπληρωμένα σε όλο το ποσό και με ποιον τρόπο αποδίδεται στη συνέχεια ο φόρος.
Επιπλέον, θα ήθελα να ρωτήσω αν τα τιμολόγια για διαφημιστικές υπηρεσίες από Google και Facebook υπόκεινται επίσης σε παρακράτηση δικαιωμάτων 5%.
Τέλος, σε περίπτωση που κανένα από τα παραπάνω δεν υπόκειται σε παρακράτηση, θα με ενδιέφερε να μου διευκρινίσετε ποιες υπηρεσίες υπόκεινται σε παρακράτηση και ποια είναι στην πράξη η σχετική διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσω.