Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς

Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς στον Komvos, μπορείτε να το δείτε κάνοντας click ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα έχει ήδη υποβληθεί στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα σας έχει υποβληθεί με επιτυχία στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Menu

Ιστορικό ερωτήματος

κλείσιμο

Τετραγωνικές συναλλαγές

Είμαι Ελληνική εταιρεία και αγοράζω υλικά απο προμηθευτή μου στο Βέλγιο (εχω συμφωνητικό μαζί του) με σκοπό να πουλήσω τα υλικά σε πελάτη μου στην Ρουμανία. Τα υλικά δεν έρχονται καθόλου Ελλάδα. Ο Βέλγος προμηθευτής μου παίρνει τα υλικά από Ιταλό και η διακίνηση που δείχνουν τα CMR είναι απο Ιταλία κατευθείαν σε Ρουμανία. Τελικως λαμβάνω εγώ τιμολόγιο αγοράς απο τον Βέλγο και τιμολογώ με την σειρά μου χωρίς ΦΠΑ τον Ρουμάνο πελάτη μου. Σε όλο αυτό το κύκλωμα πρέπει να περιληφθει κάπου ΦΠΑ?
Εάν πρέπει να οριστεί φορολογικός αντιπρόσωπος (ώστε να γίνει η τετραγωνική τριγωνική) από κάποιο μέρος αλλά επι της ουσίας δεν οριστεί και γίνουν όλες οι συναλλαγές χωρίς ΦΠΑ τότε ποιές είναι οι φορολογικές συνέπειες και ποιό από τα συμβαλλόμενα μέρη επιβαρύνουν.

Επίσης ποιό μέρος εχει την ευθύνη να ορίσει φορολογικό αντιπρόσωπο? Ο αρχικός προμηθευτής που αγοραζει από άλλον προμηθευτή ή ο εντολέας που θέλει να στείλει εν τέλει το εμπόρευμα στον βασικό του πελάτη στην Ρουμανία?

Τέλος παίζει κάποιο ρόλο αν κάποιο μέρος επιβαρύνεται με τα μεταφορικά έξοδα μέχρι να φτάσει το εμπόρευμα στο τελικό πελάτη ή είναι άνευ σημασίας;

Για να δείτε την απάντηση της Επιστημονικής Ομάδας πρέπει να είστε συνδρομητής της υπηρεσίας Komvos

Γίνετε συνδρομητής

Copyright © Epsilon Net | Όροι Χρήσης