Καλησπέρα,

Ασκώ το επάγγελμα του λογιστική φοροτεχνικού ως ατομική επιχείρηση, με μοναδικούς δηλωμένου ΚΑΔ τους 69.20 και 69.20.22.01. Τιμολογώ μόνο επιχειρήσεις για τις λογιστικές υπηρεσίες που παρέχω και τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω της ψηφιακής κάρτας εργασίας στην οποία έπρεπε να ενταχθούν οι πελάτες μου και λόγω του ότι για λόγους ευκολίας, πρότεινα την εταιρία που με υποστηρίζει μηχανογραφικά, έλαβα από την εταιρία μηχανογράφησης εφ άπαξ μια φορά το χρόνο για τα δύο προηγούμενα έτη, δύομικρά ποσά συνολικής αξίας 250,00€, ως επιβράβευση για την προώθηση του προγράμματος τους που αφορά την κάρτα εργασίας. Για τα παραπάνω ποσά η εταιρία μηχανογράφησης μου ζήτησε να εκδώσω τιμολόγιο με αναφορά >.

Θέλω να σας ρωτήσω, εαν λόγω μη ύπαρξης ανάλογου ΚΑΔ θα έχω πρόβλημα φορολογικό, για την έκδοση των συγκεκριμένων παραστατικών και εαν μπορώ έστω και τώρα να δηλώσω αντίστοιχο ΚΑΔ.

Σχετικά με την υποχρέωση προς το ΓΕΜΗ, η έκδοση των παραπάνω παραστατικών μπορεί να δημιουργήσει υποχρέωση εγγραφής προς αυτό, χωρίς την ύπαρξη αντίστοιχων ΚΑΔ; Εαν δηλώσω σχετικό ΚΑΔ θα υπάρξουν ανάλογες υποχρεώσεις προς το ΓΕΜΗ; και εάν ναι ποιες; Τέλος θα πρέπει εάν εντέλει κάνω κάτι από τα παραπάνω να ανατρέξω αναδρομικά από το προηγούμενο έτος όπου και έκδωσα το πρώτο παραστατικό;

Ευχαριστώ.