Με την με αριθμό πρωτ. Α34/606/15/02.09.2008 το Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. απαντώντας στο με αριθμό πρωτ. 3853/23.04.2008 ερώτημα που κατατέθηκε από το τοπικό κατάστημα Ναυπλίου στην παράγραφο Β’ αναφέρει:

“Οι αμειβόμενοι με ημερομίσθιο στο βαθμό που πληρούν το οριζόμενο από την οικεία συλλογικά σύμβαση εργασίας τους πλήρες ημερήσιο ωράριο εργασίας αναγνωρίζουν στην ασφάλιση του Ι.Κ.Α.- Ε.Τ.Α.Μ. όσες ημέρες πραγματικά απασχολούνται δηλαδή και πέραν των 25 ημερών (26,27 κ.τ.λ.

Επιπλέον αν ο ημερομίσθιος απασχολείται 3 τουλάχιστον ημερομίσθια (πλήρους ημερήσιας απασχόλησης) την εβδομάδα τότε για κάθε εβδομάδα εργασίας του αναγνωρίζεται και 1 επιπλέον ημερομίσθιο (ως προσαύξηση).

Τα ανωτέρω ισχύουν στην περίπτωση πλήρους ημερήσιας απασχόλησης που οι ημερήσιες αποδοχές υπερβαίνουν το ποσό του Τ.Η. της πρώτης ασφαλιστικής κλάσης.”

Ακολουθώντας τις ανωτέρω οδηγίες ο μήνας Ιούλιος δίδει 28 ασφαλιστικά ημερομίσθια.

Η Epsilon Extra Μισθοδοσία μου δίδει 27 ασφαλιστικά ημερομίσθια όπως από ανέκαθεν γνώριζα.

Επικοινώνησα με την υποστήριξη και ζήτησα να δώσουν την λύση για αυτή την διαφορά στα ασφαλιστικά ημερομίσθια.

Ο υπάλληλος μου εξήγησε ότι αυτή προσαύξηση του ενός επιπλέον ημερομισθίου δίδεται μόνο στην περίπτωση που ο εργαζόμενος αποχωρήσει από την εργασία του. Όταν συνεχίζεται η εργασία του το επιπλέον αυτό ημερομίσθιο μεταφέρεται στον επόμενο μήνα και ότι έχει εκδοθεί και σχετική εγκύκλιος από το Ι.Κ.Α. – Ε.Τ.Α.Μ. (ή από τον Ε.Φ.Κ.Α.)

Σας παρακαλώ πολύ στην απάντηση σας να συμπεριληφθεί και η εγκύκλιος στην οποία αναφέρθηκε ο υπάλληλος της υποστήριξης.

Υ.Γ. Η ανάγκη να ελέγχω εάν κατά τον υπολογισμό της μισθοδοσίας τηρείται η Α34/606/15/02.09.2008 προέκυψε μετά από έλεγχο από το τοπικό κατάστημα Δράμας του Ε.Φ.Κ.Α. όπου καταλογίστηκαν διαφορές ημερών ασφάλισης. Μάλιστα σε δύο μήνες, όπως και συμβαίνει τώρα στον Ιούλιο μου αύξησαν τα ασφαλιστικά ημερομίσθια σε 28.