Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς

Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς στον Komvos, μπορείτε να το δείτε κάνοντας click ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα έχει ήδη υποβληθεί στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα σας έχει υποβληθεί με επιτυχία στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Menu

Ιστορικό ερωτήματος

κλείσιμο

Προβλέπεται η μη δυνατότητα κάλυψης της προστιθέμενης διαφοράς τεκμηρίων του ενός συζύγου με κεφάλαια του άλλου συζύγου, που αποκτήθηκαν προ έγγαμου βίου;

Η πελάτης μου ξεκινάει χωριστές φορολογικές δηλώσεις από το φορολογικό 2023. Μέχρι και το 2022 υπέβαλλε δηλώσεις και εν μέρει οι διαφορές δαπανών εισοδημάτων καλ΄πυπτοταν αυτόματα από τον σύζυγο. Τώρα προκειμένου να υποβάλλει την δήλωση του 2024 της προκύπτει ένα έλλειμα 680.000 Ευρώ μέσα από την εφαρμογή της Επσιλον ( Tax System ) . Το έλλειμα της πενταετίας ( 2019 -2023 )των μη παραγεγραμμένων ετών είναι 1 εκατομμύριο περίπου. Ποιό από τα δύο παραπάνω ποσά θα πρέπει να προσθέσω σαν πρόσθετο εισόδημα για να καλύψω την διαφορά του 2024 ? Μήπως το σύστημα απαιτεί να καλύψω την διαφορά ελλειμμάτων της προηγούμενης πενταετίας ?
η πελάτης μου στην κοινή δήλωση είχε διαφορά για να καλύψει 800.000 και δήλωσε στον κωδικό 788 ανάλωση 450.000. Αρα η διαφορά καλύφθηκε με μεταφορά φορολογημένου εισοδήματος του συζύγου της και η δήλωση εκκαθαρίστηκε φορολογώντας μόνο τα δηλωμένα εισοδήματα της συζύγου. Αυτό το ποσόν των 350 χιλ ευρώ κατά την γνώμη μου έχει προστεθεί στην ανάλωση κεφαλαίου της συζύγου και έχει αφαιρεθεί από την ανάλωση του συζύγου και αυτό δεν αλλάζει από το επόμενο έτος όπου η σύζυγος υποβάλλει χωριστή δήλωση. Δηλαδή η σύζυγος μπορεί να βάλει στον κωδικό 781 πλέον ως χωριστή δήλωση το ποσόν τω350 ευρώ και αυτό θα γίνει αποδεκτό και από την διαδικασία της αυτόματης εκκαθάρισης.
Θεωρώ ότι στην χωριστή δήλωση η σύζυγος δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει εισοδήματα ( πλεονάσματα ) του συζύγου της που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου και που δεν είχαν χρησιμοποιηθεί για να καλύψουν διαφορά δαπανών κατά την διάρκεια του έγγαμου βίου.
Παρακαλώ επιβεβαιώστε.

Για να δείτε την απάντηση της Επιστημονικής Ομάδας πρέπει να είστε συνδρομητής της υπηρεσίας Komvos

Γίνετε συνδρομητής

Copyright © Epsilon Net | Όροι Χρήσης