Φορολογούμενος που έχει φορολογική κατοικία στην Ελλάδα και έδρα άσκησης δραστηριότητας παροχής υπηρεσιών στα Ελλάδα με ΚΑΔ 71121103 (Υπηρεσίες οικονομοτεχνικών μελετών), κατά το έτος 2024 έχει εκδώσει Τιμολόγια ενδοκοινοτικών παροχής υπηρεσιών σε πελάτη στην Ιταλία, συνολικής αξίας 88.200,00 ευρώ και για τα οποία έχουν υποβληθεί ανακεφαλαιωτικοί πίνακες Φ4 ενδοκοινοτικών παροχών υπηρεσιών. Η αναφερόμενη Ιταλική εταιρεία έχει παρακρατήσει φόρο 30% ποσού 16.575,00 ευρώ που αφορά μέρος από την παροχή της υπηρεσίας του ποσού 55.250,00 ευρώ. Μας έχει σταλεί βεβαίωση παρακράτησης φόρου από την αρμόδια φορολογική αρχή για το εισόδημα που απέκτησε στην αλλοδαπή και για το οποίο έχει φορολογηθεί στην αλλοδαπή με τα προηγούμενα ποσά. Η βεβαίωση αυτή όμως αναφέρει το Ιταλικό ΑΦΜ που είχε εκδώσει ο φορολογούμενος. Επίσης μας έχει σταλεί δημόσιο έγγραφο με σφραγίδα apostille, προξενική θεώρηση από το ελληνικό προξενείο, που αναφέρει όλα τα ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ-INVOICES με τους αριθμούς, τις ημερομηνίες και τα αντίστοιχα ποσά αμοιβών και παρακράτησης φόρου 30% αυτών.
Το ερώτημα μου, είναι ότι το ποσό φόρου της παρακράτησης αξίας 16.750,00 ευρώ, θα αναγραφεί στον κωδικό 653 του πίνακα Γ2 ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΑΠΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ, προκειμένου να τύχει της μείωσης του φόρου εισοδήματος της παραγράφου 1 του άρθρου 9 του ν. 4172/2013, με την υποβολή της δήλωσης Ε1, σύμφωνα με την Σύμβαση Αποφυγής Διπλής Φορολογίας Εισοδήματος (Σ.Α.Δ.Φ.) Ελλάδος και Ιταλίας και την ΠΟΛ. 1026/22.1.2014.
Αναφέρω επίσης ότι το εισόδημα αυτό που αφορά την παρακράτηση του φόρου από την Ιταλία, περιέχεται στο ποσό των εισοδημάτων από επιχειρηματική δραστηριότητα στο κωδικό 401 του αντίστοιχου πίνακα του Ε1.
Τα εισοδήματα μου προέρχονται αποκλειστικά από τις δραστηριότητες μου στην ΕΛΛΑΔΑ και δεν είχα κανένα άλλο εισόδημα στην αλλοδαπή.