Ο δικηγορικός σύλλογος κάθε Νομού εκδίδει ένα ειδικό γραμμάτιο του Ν.5095/2024 αποζημιώσεων ( έσοδο δικηγόρου) που λαμβάνουν οι δικηγόροι και αφορά τα έσοδα της ΥΑ 33305/2024.
Στο Άρθρο 5 Παρ. 3 της ΥΑ 33305/2024 ΦΕΚ 2706/Β/9-5-24, αναφέρεται ότι Η αποζημίωση απαλλάσσεται φορολογικών κρατήσεων και λοιπών επιβαρύνσεων και δεν επιβαρύνεται με φόρο προστιθέμενης αξία
Παρακαλώ να μου απαντήσετε αν οι παραπάνω αποζημιώσεις -έσοδα δικηγόρων θα εγγράφουν στα ΑΠΛΟΓΡΑΦΙΚΆ/ΔΙΠΛΟΓΡΑΦΙΚΑ βιβλία των δικηγόρων ,αν θα καταχωρηθούν στο mydata αν θα εκδοθεί και παραστατικό από το ΔΙΚΗΓΌΡΟ , στο Ε3 θα υπάρχει κωδικός όπου θα απαλλάσσετε του φόρου εισοδήματος και στο ΦΠΑ αν θα θεωρείται έσοδο χωρίς δικαίωμα έκπτωσης?
ή αν δεν έχει την έννοια του εισοδήματος ΤΟΤΕ πως θα εγγραφούν οι αποζημιώσεις αυτές στο Ε1 των δικηγόρων ή των Νομικών προσώπων τους ?
Μήπως Θα καταχωρηθούν από τους οικείους δικηγορικούς συλλόγους σε κωδικός των ΕΤΗΣΊΩΝ ΒΕΒΑΙΏΣΕΩΝ και σε ποιον κωδικό? Στην Α.1179/11-12-2024 δεν αναφέρετε συγκεκριμένος κωδικός αναφοράς των ετήσιων βεβαιώσεων οι οποίες θα υποβληθούν έως την 28/2/25 .
παρακαλώ για την άμεση απάντησή σας.
Με εκτίμηση