Καλησπέρα σας,
Μας απασχολεί το εξής ζήτημα και θα εκτιμούσαμε την επιστημονική σας προσέγγιση.
Ατομική επιχείρηση ασκεί εμπορική δραστηριότητα εδώ και δεκαετίες. Ταυτόχρονα, εισπράττει ως φυσικό πρόσωπο και ενοίκια από ακίνητα που έχει στην ιδιοκτησία του και εκμισθώνει.
Μπορούμε να εισάγουμε ΚΑΔ εκμετάλλευσης ακινήτων και να εντάξουμε την δραστηριότητα αυτή (της εκμετάλλευσης ακινήτων) στην επιχειρηματική δραστηριότητα.
Θεωρούμε πως μέχρι εδώ η απάντηση είναι καταφατική.
Με αυτή την πρακτική αυξάνουμε κατά πολύ τα κέρδη σε σχέση με το ελάχιστο τεκμαρτό που προκύπτει, και το οποίο δεν καλύπτεται από τα αντικειμενικό αποτελέσματα της εμπορικής δραστηριότητας μόνο.
Τα προβλήματα που εντοπίζουμε από την πρακτική αυτή είναι δύο:
Α. πως θα συμπληρωθεί το Ε2 από την στιγμή που θα έχουν ενταχθεί τα μισθώματα στην επιχειρηματική δραστηριότητα;
Β. Έχουμε υπόνοιες τεχνικής διευθέτησης καθώς αποφεύγουμε συντελεστές ενοικίων έναντι κλίμακας εισοδήματος;
Παρακαλούμε θερμά για τις παρατηρήσεις σας επί των σκέψεων που κάνουμε και αν θεωρείτε πως μπορούμε νόμιμα να προβούμε στην ένταξη της εκμετάλλευσης ακινήτων στις επιχειρηματικές δραστηριότητες της ατομικής επιχείρησης.