Καλημέρα θα ήθελα να μου διευκρινιστούν τα παρακάτω ερωτήματα.

α. Αγρότης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ ,χωρίς άλλα εισοδήματα πάρα μόνο τα αγροτικά , έχει υποχρέωση εγγραφής στο ΕΦΚΑ - ΟΓΑ ? ή υπάρχει προαιρετικοτήτα στην εγγραφή του ,όπως μου αναφέρουν από την τοπική υπηρεσία του ΕΦΚΑ ?

β. Αγρότης του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ , ο οποίος έχει και εισοδήματα από μισθωτές μεγαλύτερα από τα γεωργικά του εισοδήματα έχει υποχρέωση εγράφης στον ΕΦΚΑ -ΟΓΑ και να εφαρμοστούν οι διατάξεις περί παράλληλης ασφάλισης στον ΕΦΚΑ ή δεν γράφεται καθόλου στον ΕΦΚΑ αφού με τις διατάξεις του άρθρου 6 του Ν.3050/2002 το γεωργικό του εισόδημα είναι
γ. Τέλος αγρότης του κανονικού καθεστώτος ΦΠΑ με έναρξη από 14/5/2015 για την δραστηριότητα του αγρότη, και παράλληλα ασφαλισμένος στον ΕΦΚΑ-ΟΑΕΕ ως μέλος Ο.Ε , όλο αυτό το διάστημα δεν έχει κάνει εγγραφή στον ΟΓΑ . Όλα τα προηγούμενα έτη τα εξωαγροτικά του εισοδήματα ήταν μεγαλύτερα από τα αγροτικά, για το τρέχον έτος αυτή η αναλογία θα ανατρέπει, αν πει να κάνει εγράφη στον ΕΦΚΑ- ΟΓΑ , τι θα συμβεί σχετικά με τις εισφορές του για τα έτη από το 2015 μέχρι σήμερα?