Καλησπέρα

Κυπριακή εταιρία με δραστηριότητα το εμπόριο θαλάσσιων ειδών, θέλει να ιδρύσει φορολογική αποθήκη στην Ελλάδα, με σκοπό την αποθήκευση των ειδών στην χώρα μας για πιο έγκαιρη παράδοση στους πελάτες της που είναι κατά κύριο λόγω στην Ελλάδα.
Θα ήθελα να μου πείτε τις προϋποθέσεις ίδρυσης και αν είναι εφικτό καθώς επίσης και τους σκοπούς που εξυπηρετεί. Ως προς το ΦΠΑ τι χειρισμός υπάρχει στο παρακάτω παράδειγμα:

Η εταιρία μας εμπορεύεται είδη από τη Γερμανία, τα οποία τα στέλνει απευθείας στην Ελλάδα στην διεύθυνση του πελάτη (τριγωνική συναλλαγή). Η συναλλαγή αντιμετωπίζεται ως ενδοκοινοτική. Γίνεται να παραγγείλουμε ποσότητα εμπορευμάτων από τη Γερμανία με αποδέκτη την φορολογική μας αποθήκη στην Ελλάδα και μετά την αποστολή στον πελάτη που βρίσκεται στον Ελλαδικό χώρο? Ως προς το ΦΠΑ τι ισχύει σε αυτή την περίπτωση και επίσης τι παραστατικά χρειάζονται για την πώληση (π.χ. τιμολόγιο της κυπριακής προς τον πελάτη? ή έχει βιβλία κανονικά η φορολογική αποθήκη). Βάση ποιων διατάξεων η πώληση δύναται να θεωρηθεί ενδοκοινοτική.

Παρακαλώ για την άμεση ενημέρωση σας
Ευχαριστώ