Παρακαλώ για την άμεση απάντηση σας στα παρακάτω ερωτήματα .
1. Αγοράζουμε ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ σκάφος αναψυχής από Ιταλικό Ναυπηγείο. Το σκάφος για εμάς είναι εμπόρευμα και μας παραδίδεται στα ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ. Κατά την απόκτηση του ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ σκάφους αναψυχής, ο Ιταλός προμηθευτής μου ΔΕΝ με χρεώνει Φ.Π.Α. και η πώληση στα Διεθνή Ύδατα αποδεικνύεται με φωτογραφία εφημερίδα για απόδειξή ημερομηνίας, με GPS σκάφους για συντεταγμένες και Πρωτόκολλο Παράδοσης -Παραλαβής. Αν πουλήσουμε το σκάφος back-to-back στα Διεθνή Ύδατα (με το ίδια αποδεικτικά που το αποδεικνύουν) προς ιδιώτη ΜΗ υποκείμενο στο φόρο (είτε 3χώριος, είτε Ευρωπαίος, είτε Έλληνας) (Β2C) πως χειρίζομαι το ΦΠΑ .Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να χρεώσω Ελληνικό Φ.Π.Α. και να πρέπει να το αποδώσω κάτι στην Ελληνική εφορεία;
2. Αν πουλήσουμε το παραπάνω σκάφος είτε σε Ελληνική, είτε Ενδοκοινοτική, είτε 3χώρια εταιρεία πως χειρίζομαι το ΦΠΑ;
3. Αγοράζουμε ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ σκάφος αναψυχής από εταιρεία είτε Ελληνική, είτε Ενδοκοινοτική, είτε 3χώρια (Β2Β) ή ιδιώτη (είτε 3χώριος, είτε Ευρωπαίος, είτε Έλληνας). Το σκάφος για εμάς είναι εμπόρευμα. Κατά την απόκτηση του ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ σκάφους αναψυχής, ο προμηθευτής μου αποδεικνύει ότι ΕΧΕΙ πληρώσει το Φ.Π.Α. όταν αγοράστηκε καινούργιο. Οπότε ΔΕΝ με χρεώνει με Φ.Π.Α. κατά την αγορά του. Έπειτα πουλάμε το εν λόγω ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ σκάφος με είτε προς ιδιώτη ΜΗ υποκείμενο στο φόρο (είτε 3χώριος, είτε Ευρωπαίος, είτε Έλληνας) (Β2C) είτε σε εταιρεία είτε Ελληνική, είτε Ενδοκοινοτική, είτε 3χώρια (Β2Β). Πως χειρίζομαι το ΦΠΑ κατά τη πώληση σε αυτή την περίπτωση;
4. Αγοράζουμε ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ σκάφος αναψυχής από εταιρεία είτε Ελληνική, είτε Ενδοκοινοτική, είτε 3χώρια (Β2Β) ή ιδιώτη (είτε 3χώριος, είτε Ευρωπαίος, είτε Έλληνας). Το σκάφος για εμάς είναι εμπόρευμα. Κατά την απόκτηση του ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ σκάφους αναψυχής, ο προμηθευτής μου αποδεικνύει ότι ΔΕΝ έχει πληρώσει το Φ.Π.Α. όταν αγοράστηκε καινούργιο γιατί το χρησιμοποιούσε ως επαγγελματικό. Πως χειριζόμαστε το ΦΠΑ κατά τη πώληση; Πρέπει να κάνω κάποια διαδικασία με το Τελωνείο;
5. Αγοράζουμε ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ σκάφος αναψυχής από εταιρεία είτε Ελληνική, είτε Ενδοκοινοτική, είτε 3χώρια (Β2Β) ή ιδιώτη (είτε 3χώριος, είτε Ευρωπαίος, είτε Έλληνας) ΕΚΤΟΣ Ελλάδος (π.χ. στην Ιταλία ή Τουρκία). Το σκάφος για εμάς είναι εμπόρευμα. Κατά την απόκτηση του ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟΥ σκάφους αναψυχής, ο προμηθευτής μου αποδεικνύει ότι ΕΧΕΙ πληρώσει το Φ.Π.Α. όταν αγοράστηκε καινούργιο. Οπότε ΔΕΝ με χρεώνει με Φ.Π.Α. κατά την αγορά . Όταν το πουλάω back-to-back είτε στο ίδιο μέρος (ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΑΣ) είτε σε ΔΙΕΘΝΗ ΥΔΑΤΑ το εν λόγω ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΟ σκάφος με Απόδειξη Λιανικής Πώλησης Αγαθών προς ιδιώτη ΜΗ υποκείμενο στο φόρο (είτε 3χώριος, είτε Ευρωπαίος, είτε Έλληνας) (Β2C) είτε σε εταιρεία είτε Ελληνική, είτε Ενδοκοινοτική, είτε 3χώρια (Β2Β) πως χειρίζομαι το ΦΠΑ κατά τη πώληση;