Σε περίπτωση διαφήμισης(ΜΜΕ) για λογαριασμό μου από προμηθευτή που έχει έδρα στην Ελλάδα, συνεπάγεται υποχρέωση πληρωμής 2% υπέρ ΕΔΟΕΑΠ από τον προμηθευτή και όχι από εμένα(πελάτης).
Στην περίπτωση που π.χ αγοράσω κάποια stand από κάποιον προμηθευτή ,τα οποία
α)Τοποθετήσω μαζί με προϊόντα μου π.χ σε ένα φαρμακείο. Μόνο και μόνο από την αγορά stand είμαι υπόχρεος σε 2% τέλους διαφήμισης επί της αξίας του τιμολογίου αγοράς των stand.Αν ο φαρμακοποιός στον οποίο τοποθέτησα τα stand μου κόψει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών για την συγκεκριμένη τοποθέτηση, θα πρέπει να πληρώσω + 2% επιπλέον τέλος διαφήμισης επί του τιμολογίου του φαρμακείου?
β)Με το ίδιο παράδειγμα, στην περίπτωση που τα π.χ Stand/Περίπτερο κτλ τα κάνω τοποθέτηση μαζί με προϊόντα σε κάποια τηλεοπτική εκπομπή για διαφημιστική προβολή, και μου εκδώσει ο εκάστοτε προμηθευτής κτλ τιμολόγιο παροχής που αναγράφει τοποθέτηση προϊόντων στη χ εκπομπή, θα πρέπει να πληρώσω +2% επιπλέον τέλος διαφήμισης επί του τιμολογίου ή πληρώνει μόνο ο προμηθευτής τέλος 2% υπερ ΕΔΟΕΑΠ?
γ)Στην περίπτωση που έχω συμφωνητικό με κάποιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο(ambassador) το οποίο προωθεί-διαφημίζει προϊόντα μου και το οποίο μου έχει εκδώσει τιμολόγια παροχής για την συγκεκριμένη υπηρεσία, θα πρέπει να αποδίδω τέλος διαφήμισης 2% επί των τιμολογίων που μου εκδίδει ή πρέπει μόνο το συγκεκριμένο πρόσωπο να αποδίδει 2% υπερ ΕΔΟΕΑΠ?
Ευχαριστώ!