Ξενοχοχειακή επιχείρηση εγκατεστημένη και με έδρα στην Αθήνα παρέχει υπηρεσίες διαμονής στην βάση Half Board, δηλαδή υπηρεσίες διαμονής με πρωινό και δείπνο έναντι ενιαίας τιμής, σε επιχειρηματία με επιχείρηση εγκατεστημένη σε νησί του αιγαίου όπου ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ.

Παράλληλα ο επιχειρηματίες λαμβάνει υπηρεσίες εστίασης και καταναλώνει τρόφιμα και ποτά στα εστιατόρια και μπαρ της ξενοδοχειακής μονάδας. Ποτά με αλκοόλ και χωρίς αλκοόλ.

Για τις υπηρεσίες αυτές ο επιχειρηματίας ζητάει να εκδοθεί τιμολόγιο στο όνομα της εταιρείας του με έδρα νησί του Αιγαίου όπου ισχύουν οι μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ κατά 30%.

Ερωτάται για το σύνολο των παραπάνω υπηρεσιών η ξενοδοχειακή επιχείρηση θα χρεώσει τον επιχειρηματία με τους μειωμένους κατά 30% συντελεστές ΦΠΑ που ισχύουν στα νησία του Αιγαίου; Για το σύνολο των υπηρεσιών αυτών εκδόθηκαν για μεν τις καταναλώσεις στα εστιατόρια και μπαρ αποδείξεις λιανικής και για τις υπηρεσίες διαμονής και εστίασης τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών, όπου χρεώθηκαν οι καταναλώσεις των εστιατορίων και μπαρ.