· Έναρξη εργασιών 12/02/2014

· ΚΑΔ

1. 69202302 Υπηρεσίες τήρησης Λογιστικών Βιβλίων με Προσωπική Εργασία ΚΥΡΙΑ

2. 69203201 Υπηρεσίες σύνταξης φορολογικών δηλώσεων και σχετικών εγγράφων. ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ.

3. 69221002 Υπηρεσίες Ασφαλιστικού συμβούλου , με επαγγελματική εγγατάσταση .ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ.

4. 69221001 Υπηρεσίες Ασφαλιστικού Πράκτορα και Ασφαλιστικού Συμβούλου. ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥΣΑ.

Η έναρξη εργασιών έγινε σε προαιρετική περιοχή και σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΟΑΕΕ 80/30.09.2010 εφαρμογή των διατάξεων του Άρθρου 25 (θέματα ΟΑΕΕ-ΟΓΑ) του Ν.3846/2010 κατέθεσα αίτηση για απαλλαγή ασφάλισης από τον ΟΑΕΕ και επιλογή ασφαλιστικού φορέα τον ΟΓΑ η οποία και έγινε αποδεκτή από τον ΟΑΕΕ με τριετής απαλλαγή και επανέλεγχο με το πέρας της τριετίας όπως προβλέπει ο νόμος .

u 1 η απαλλαγη ΟΑΕΕ για τα έτη 2015 2016 2017 και ασφάλιση στον ΟΓΑ.

u 2 η απαλλαγη ΟΑΕΕ για τα έτη 2018 2019 2020 συνέχιση ασφάλισης στον ΟΓΑ .

u 3 η απαλλαγή ΟΑΕΕ για τα έτη 2021 2022 2023 Απόρριψη αίτησης .

Καταθέτοντας όλα τα δικαιολογητικά για την 3 η απαλλλαγή (2021 2022 2023 )και ακολουθόντας ακριβώς την ίδια διαδικασία με τις προηγούμενες φορές , η αίτηση μου απορρίφθηκε και όχι μόνο ζητούν την υποχρεωτική ασφάλιση μου στον ΟΑΕΕ αλλά με αναδρομική ισχύ απο το 2015 ακυρώνοντας τις απαλλακτικές βεβαιώσεις που οι ίδιοι μου είχαν χορηγήσει .

Στο ερώτημα μου με ποιά Διάταξη Νόμου ,Εγκύκλιο καθορίζουν ότι το επάγγελμα του Λογιστή -Ασφαλιστικού Πράκτορα εξαιρείται των διατάξεων της εγκυκλίου 80/2010 και είναι υποχρεωτική η ασφάλιση στον ΟΑΕΕ έλαβα απάντηση, ότι είχαν επικοινωνία με τον τοπικό ΕΦΚΑ και ο υπάλληλος του ΕΦΚΑ απάντησε ότι ο Λογιστής -Ασφαλιστικός Πράκτορας με έναρξη σε προαιρετική περιοχή υπάγεται υποχρεωτικά στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ, από τα συμφραζόμενα της εγκυκλίου 80/2010 η οποια όμως δεν μνημονεύει πουθενά ότι το επάγγελμα του Λογιστή -Ασφαλιστικού Πράκτορα ειναι στις υποχρεωτικές δραστηριότητες ασφάλισης του ΟΑΕΕ σε προαιρετική περιοχή ασφάλισης .Η παράγραφος Β της εγκυκλίου 80/2010 αναγραφεί τις εξαιρέσεις επαγγελματιών .

Έχω καταθέσει ένσταση στο ΤΔΕ .

Θα ήθελα την τοποθέτηση σας :

O Για το αν είναι σύννομη η διαδικασία που ακολούθησε το αρμόδιο τοπικό τμήμα του ΟΑΕΕ;

O Aν μπορούν να βεβαιώσουν αναδρομικά οφειλές;

O Σε αρνητική εξέλιξη της ένστασης στο ΤΔΕ μπορώ να προσφύγω στα διοικητικά δικαστήρια προς την απόφαση ;

O Και τέλος εκτός των παραπάνω μπορώ να προσφύγω κατά των υπαλλήλων του ΟΑΕΕ για πλημμελή καθήκοντα , ψυχική οδύνη κλπ;