Αξιότιμοι Κύριοι / Κυρίες,

παρακαλώ για την καθοδήγησή σας αναφορικά με το εξής θέμα:

Μισθωτός με εξαρτημένη εργασία, (είτε στον ιδιωτικό, είτε στον δημόσιο τομέα) διατηρεί παράλληλη ατομική επιχείρηση και προσφέρει τις υπηρεσίες του, από την άσκηση του ελευθέριου επαγγέλματός του, σε μέχρι και δύο εργοδότες (φυσικά-νομικά πρόσωπα).

Για τις παρεχόμενες υπηρεσίες του, από την άσκηση της ατομικής του επιχείρησης, εκδίδει Δ.Π.Υ., ενώ υπάρχουν και οι αντίστοιχες Συμβάσεις μεταξύ των αντισυμβαλλόμενων.

Εμπίπτει στη διάταξη, της παρ. 9 άρθρου 39 του Ν. 4387/2016, για την απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών του ελευθέριου επαγγέλματος ή όχι, λόγω του ότι είναι παράλληλα και μισθωτός (εξαρτημένη απασχόληση), έστω και αν δεν υπερβαίνει από το ελευθέριο επάγγελμα του, τους δύο εργοδότες?

Σε περίπτωση που δεν εμπίπτει στην παρ. 9 άρθρου 39 του Ν. 4387/2016 σε ποιο άρθρο και νόμο εμπίπτει?

Εμπίπτει στην περίπτωση των ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων που έχουν παράλληλα μισθωτή απασχόληση, επομένως με τις διατάξεις του Ν.4670/2020, για όσο διάστημα ο ασφαλισμένος απασχολείται παράλληλα ως μισθωτός, οι εισφορές που καταβάλλονται από την μισθωτή απασχόληση αφαιρούνται από τις εισφορές της ασφαλιστικής κατηγορίας που έχει επιλέξει?

Σε περίπτωση που προβεί σε διακοπή εργασιών της ατομικής του επιχείρησης και εφεξής αμείβεται μέσω τίτλου κτήσης τί ασφαλιστικές υποχρεώσεις απορρέουν. Σε αυτή την περίπτωση σε ποια νομοθεσία εμπίπτει?

Θερμή παράκληση να κάνετε αναφορά στη σχετική νομοθεσία.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων ,