Σύμφωνα με την ΠΟΛ.1113/2.6.2015 με θέμα «Κοινοποίηση των διατάξεων των άρθρων 22, 22 Α ,και 23 του Ν.4172/2013» καθώς και με την ΠΟΛ.1094/2016 «Συμπλήρωση της ΠΟΛ.1113/2015 εγκυκλίου μας, σχετικά με τις εκπιπτόμενες και μη δαπάνες», διευκρινίστηκε ότι οι ασφαλιστικές εισφορές των εταίρων Ε. Π. Ε. δεν εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των εταιρειών αυτών.

Ομοίως, σε περίπτωση που κάποια από τα παραπάνω μέλη είναι ταυτόχρονα και διαχειριστές στις πιο πάνω εταιρείες, οι οποίοι επίσης δεν λαμβάνουν καμία αμοιβή λόγω της ιδιότητάς τους αυτής, οι υπόψη ασφαλιστικές εισφορές δεν εκπίπτουν από τα ακαθάριστα έσοδα των εταιρειών.

ΕΡΩΤΗΜΑ: Εφόσον όμως οι ασφαλιστικές εισφορές των ανωτέρω , καταβληθούν από την εταιρεία, υποχρεούται η εταιρεία να δώσει στους εταίρους-διαχειριστές βεβαίωση παροχής σε είδος;

Στην περίπτωση που θεωρηθεί η καταβολή των εισφορών από την εταιρεία παροχή σε είδος, θα μπορούσε να θεωρηθεί ταυτόχρονα και δαπάνη εκπιπτόμενη από τα έσοδα της εταιρείας;