Βάση της ΠΟΛ1042/2018 το μέρισμα που απέκτησα από στην συμμετοχή μου στην Ένωση Mαστιχοπαραγωγων Χίου αποτελεί εισόδημα από επιχειρηματική δραστηριότητα .H Ένωση Μαστιχοπαραγωγών είναι αναγκαστικός Συνεταιρισμός με διπλογραφικά στοιχεία. Θα ήθελα να με ενημερώσετε σε ποιο έντυπο (Ε1 ή Ε3 ) θα καταχωρηθεί το συγκεκριμένο ποσό και σε ποιον κωδικό .Επίσης θα ήθελα να σας αναφέρω τους προβληματισμούς μου στα εξής : Αν καταχωρηθεί στο Ε1 στον κωδικό 291 δεν συνάδει με την εν λόγο Πολ . Αν καταχωρηθεί στο Ε1 στον κωδικό 409 ενέχει η περίπτωση να προκύψει ασφάλιση στο ΕΦΚΑ/ΟΑΕΕ ως επιχειρηματική δραστηριότητα λόγο ζημιάς της αγροτικής μου δραστηριότητας καθώς επίσης να διαγραφώ από τα αρχεία του ΚΕΠΥΕΛ ως κατά κύριο επάγγελμα αγρότης λόγο μεγαλυτέρου εισοδήματος επαγγελματικής δραστηριότητας σε σχέση με την αγροτική . Εκτιμώ ότι η καταχώρηση στο Ε3 στα λοιπά ασυνήθη έσοδα κωδ.362 ή στα Έσοδα συμμετοχών κωδ.365 είναι πιο δόκιμο ώστε να φορολογηθεί ως αγροτική/επαγγελματική δραστηριότητα με τον συντελεστή 22% και δεν θα προκύψει θέμα απώλειας της αγροτικής μου ιδιότητας .