Στην
περίπτωση ια της παρ. 1 του άρθρου 14 του Ν. 4172/2013 ορίζεται ότι από τον υπολογισμό του εισοδήματος από μισθωτή εργασία και συντάξεις εξαιρούνται : «ια) τα ασφάλιστρα που καταβάλλονται από τον εργοδότη για την ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή κάλυψη του υπαλληλικού του προσωπικού μέχρι του ποσού των χιλίων πεντακοσίων (1.500) ευρώ ετησίως ανά εργαζόμενο».
1.Όταν στα ασφάλιστρα που πληρώνει η εταιρεία για το προσωπικό περιλαμβάνονται και ασφάλιστρα για τα εξαρτώμενα μέλη του προσωπικού όπως τα παιδιά και σύζυγος θεωρείται ότι εξαιρούνται από τον υπολογισμό εισοδήματος μέχρι του ποσού των 1500 ευρώ ανά εργαζόμενο?
2.Θα πρέπει να υπολογίσω μόνο το ασφάλιστρο του κύριου εργαζομένου στο αφορολόγητο του ποσού των 1500 ευρώ και όχι για τα πρόσθετα μέλη?
3.Στην
>ΠΟΛ. 1219/2014 αναφέρεται ότι : «Με την παράγραφο 1 του
άρθρου 13 του N.4172/2013 ορίζεται ότι, με την επιφύλαξη των διατάξεων των παρ. 2, 3, 4 και 5 του ίδιου άρθρου, οποιεσδήποτε παροχές σε είδος που λαμβάνει ένας εργαζόμενος ή συγγενικό πρόσωπο αυτού συνυπολογίζονται στο φορολογητέο εισόδημά του στην αγοραία αξία τους, εφόσον η συνολική αξία των παροχών σε είδος υπερβαίνει το ποσό των τριακοσίων (300) ευρώ ανά φορολογικό έτος.
θα πρέπει να υπολογίσω το ποσό των ασφαλίστρων των εξαρτώμενων μελών ως πρόσθετη παροχή βάση της ΠΟΛ1291/2014 για τα συγγενικά πρόσωπα και πρέπει να το συνυπολογίζω στο εισόδημα εφόσον υπερβαίνει το ποσό των 300 ευρώ ανά φορολογικό έτος ?