Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς

Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς στον Komvos, μπορείτε να το δείτε κάνοντας click ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα έχει ήδη υποβληθεί στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα σας έχει υποβληθεί με επιτυχία στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Menu

Ιστορικό ερωτήματος

κλείσιμο

Διαδικασία σε γυμναστήριo

Επισυναπτόμενο αρχείο
καλημέρα. Σε γυμναστήριο (απλογραφικα) όταν εγγράφεται πρώτη φορά πελάτης συμπληρώνει την παρακάτω φόρμα θα ήθελα να ξέρω τα εξής .
1. Πρέπει η παρακάτω φόρμα να κατατίθεται ηλεκτρονικά η να πηγαίνει στην ΔΟΥ σαν συμφωνητικό η οχι.
2. Μπορεί να εγγράφεται ανήλικο τέκνο με την υπογραφή του κηδεμόνα του η χρειάζεται κάτι άλλο.
3. Είμαι υποχρεωμένος σύμφωνα με τους ορούς της φόρμας να κρατάω χαρτί από ιατρό οτι μπορούν να γυμναστούν.
4. Σε περίπτωση που πελάτης ο οποίος έχει πληρώσει όλο το ποσό και υπαναχωρήσει τις σύμβασης πρέπει να του επιστρέψω ποσό και αν ναι τι ποσό και τι παραστατικό πρέπει να κόψω (η επιχείρηση εχει ταμειακή μηχανή)
5.Ο πελάτης την πρώτη φορά που μπαίνει στο γυμναστήριο εχει την δυνατότητα να δοκιμάσει το μηχάνημα δωρεάν η επιχείρηση στον τιμοκατάλογο εχει βάλει οτι η δοκιμή κοστίζει 1 ευρώ (συμβολικό ποσό) και κόβει απόδειξη για αυτό το ποσό . Είναι σωστό?
6.Από την στιγμή που ο πελάτης γράφετε στο γυμναστήριο και αποκτά δικαίωμα λήψης πρέπει να κόβεται απόδειξη από την ταμειακή με ολόκληρο το ποσό άσχετα αν ο πελάτης π.χ δίνει 100 ευρω κάθε μήνα .
7.Είναι σωστό που το γυμναστήριο κόβει αλπ απο ταμειακή (χωρίς να αναγράφεται το ονοματεπωνυμο του πελάτη), πρέπει να τηρεί και κάποιο πρόσθετο βιβλίο.
8. Ο πελάτης για να γυμναστεί πρέπει να φορέσει ενα ειδικό μπλουζάκι το οποίο εχει την δυνατότητα είτε να το πληρώσει και να το εχει δικό του είτε να του το παρέχει η επιχείρηση κάθε φορά που έρχεται (το αναφέρει και ο τιμοκαταλογος). Οπότε στην περίπτωση που το αγοράσει κόβεται αλπ για την εμπορία στην περίπτωση που του παρέχει η επιχείρηση κάθε φορά που έρχεται δεν κόβεται τίποτα. Είναι σωστό φορολογικά.
9.Στην παραπάνω περίπτωση όταν η επιχείρηση αγοράζει τα παραπάνω μπλουζάκια τα οποία επειδή πλένονται κάθε φορά που χρησιμοποιουνται δεν έχουν πάνω απο ένα χρόνο ζωής πρέπει να καταχωρουνται σαν πάγια,σαν εμπορεύματα,ή στα έξοδα. Όταν τα μπλουζάκια σχιστούν (χαλάσουν) τι πρέπει να κάνει η επιχείρηση ώστε να μην φαίνονται στην κατοχή τις (τι παραστατικό και ποια διαδικασία στην ΔΟΥ και στα βιβλία)
10.Πάνω απο τα μπλουζάκια μπαίνει και ένα ειδικό γιλέκο το οποίο το εχει η επιχείρηση και καθε φορά που έρχεται ο πελάτης το φοράει για να κάνει γυναστικη. Αυτό πως καταχωρείτε στα βιβλία (και αυτό επίσης εχει περίπου ενα 6μηνο ζωής και μετά πρέπει να αγορασθεί άλλο ) τι παραστατικό και ποια διαδικασία στην ΔΟΥ και στα βιβλία για να φανεί οτι δεν υπάρχει πλέον στην επιχείρηση.
Καλημέρα.

1. επιτρέπεται το γυμναστήριο να κόψει τιμολόγιο παροχής υπηρεσιών σε επαγγελματία για τις συνεδρίες που θα κάνει στο γυμναστήριο. Υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω στην παραπάνω περίπτωση.

2. Σε περίπτωση που το γυμναστήριο θέλει να κάνει δώρο σε κάθε πελάτη μια πετσετα οι οποια θα έχει πανω το λογότυπο τις εταιρείας και θα κοστίσει στην επιχείρηση 4,50 + φπα η κάθε πετσέτα.
Τι παραστατικό πρέπει να εκδιδεται καθε φορά που θα την δίνει δώρο σε πελάτη και αν πρέπει να εκδιδεται παραστατικο. (η επιχείρηση έχει ταμειακή μηχανή).
Τι θα αναγράφεται πάνω στο παραστατικό που θα εκδίδει η επιχείρηση

Σε ποιον κωδικό τις περιοδικής του φπα και του ε3 θα καταχωρηθεί (αν κόψει παραστατικό)

Για να δείτε την απάντηση της Επιστημονικής Ομάδας πρέπει να είστε συνδρομητής της υπηρεσίας Komvos

Γίνετε συνδρομητής

Copyright © Epsilon Net | Όροι Χρήσης