Εταιρεία Α έχει αγοράσει δέρματα από δημοπρασία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα τέλη του 2013 με τιμολόγιο ενδοκοινοτικό που έχει εξοφλήσει. Κατ εντολή της εταιρείας Α η δημοπρασία έχει στείλει τα δέρματα για κατεργασία σε άλλη χώρα της Ε.Ε.. εντός του έτους 2013. Η εταιρεία Α επειδή τα συγκεκριμένα εμπορεύματα δεν ήρθαν στην Ελλάδα τα έχει εμφανίσει αγορές υπό παραλαβή (32 λογαριασμός ΕΓΛΣ για διπλογραφικούς). Μέσα στο 2014 και στο 2015 έχουν κατεργαστεί και έρθει στην Ελλάδα κατά διαστήματα μέρος των συγκεκριμένων εμπορευμάτων οπότε και στο αντίστοιχο χρονικό διάστημα κάθε φορά περάσαν στο κόστος των αγορών μαζί με τα έξοδα κατεργασίας.
Σήμερα υπολείπονται κάποια δέρματα στο βυρσοδεψείο στην Ε.Ε.. Η εταιρεία Α θέλει να πουλήσει σε άλλη εταιρεία Β (με έδρα την Ελλάδα και οι δύο εταιρείες), τα εμπορεύματα που υπάρχουν σήμερα στο βυρσοδεψείο της Ε.Ε..
Ερωτώ:Μπορεί η εταιρεία Α να τα πουλήσει στην εταιρεία Β και αν ναι α) το τιμολόγιο που θα κοπεί από την Α στην Β θα έχει ΦΠΑ; β) η εταιρεία Α θα φορολογηθεί στα έσοδα για το ποσό του τιμολογίου πώλησης της και ταυτόχρονα θα εμφανίσει στο κόστος εμπορευμάτων αυτά τα εμπορεύματα σαν να ήρθαν στην Ελλάδα παρόλο που είναι σε χώρα της Ε.Ε. γ) η εταιρεία Β θα τα εμφανίσει σας αγορές υπό παραλαβή αλλά με ΦΠΑ 23%;