Καλησπέρα,
σας θέτω τα παρακάτω παραδείγματα - περιπτώσεις:
1) α) Ελληνική επιχείρηση που ως αντικείμενο εργασιών έχει την παραγωγή software, ιστοσελίδες κλπ ( γενικά υπηρεσίες μέσω internet ) πρέπει να βάζει ΦΠΑ στα τιμολόγια που εκδίδει σε πελάτες της στο εξωτερικό? ( ΕΕ/ 3ες χώρες ). β) Στην περίπτωση που υπάρχει και επιπλέον συμφωνία, δηλαδή πέρα από την αμοιβή για την παραγωγή του software, με τον πελάτη της για προμήθεια από τη μεταπώληση?
2) Εταιρία με έδρα τη Βουλγαρία έρχεται στην Ελλάδα και παρέχει υπηρεσίες (πχ επισκευή μηχανήματος) σε ελληνική επιχείρηση. Πρέπει να χρεώσει την ελληνική επιχείρηση με ΦΠΑ?
3) Ελληνική μεταφορική εταιρία μεταφέρει εμπορεύματα από τη Θεσσαλονίκη με τόπο παράδοσης στο εξωτερικό ( ΕΕ/ 3ες χώρες ). Πρέπει να χρεώσει τον αλλοδαπό ( ΕΕ/ 3ες χώρες ) πελάτη της με ΦΠΑ?
4) Ελληνική επιχείρηση εκτελεί εργασίες διεκπεραίωσης στα σύνορα για αλλοδαπούς πελάτες της ( ΕΕ/ 3ες χώρες )που μεταφέρουν εμπορεύματα από την Ελλάδα προς το εξωτερικό. Πρέπει να χρεώσει ΦΠΑ στα τιμολόγια της? Έχουν ισχύ οι διατάξεις του άρθρου 25 του 2859/00 ή όχι επειδή η εκτέλεση των εργασιών γίνεται εντός Ελλάδας?
Σας ευχαριστώ