Διευθυντής ξενοδοχείου ασφαλίζεται στο ΙΚΑ (ΑΠΔ) με τα παρακάτω ΚΑΔ, ΚΠΚ (ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΛΥΨΗΣ), ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ κ.λπ.:

Κ.Α.Δ. : 5512 (Ξενοδοχεία Χωρίς ασθένεια ΙΚΑ (ασφ/νοι ΤΑΞΥ))

ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ : 122500 (Διευθυντές παραγωγικών και λειτουργικών μονάδων μεγάλων εστιατορίων και ξενοδοχειακών επιχειρήσεων)

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ (ΚΠΚ-ΠΑΚΕΤΑ ΚΑΛΥΨΗΣ):

109 – ΙΚΑ - ΕΤΑΜ – ΣΥΝΤΑΞΗ 4172 ΙΚΑ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ΥΠΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΙΔΙΚΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ 023 ΠΑΛΑΙΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠΙΤ 025 ΕΦΑΠΑΞ ΕΙΣΦΟΡΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΟΥ ΤΑΠΙΤ

Το παραπάνω άτομο πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί. Όμως επιθυμεί θα εξακολουθεί να εργάζεται ως διευθυντής ξενοδοχείου και μετά την συνταξιοδότηση του.

ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ:

Α) Σε αυτήν περίπτωση θα πρέπει να ενημερωθεί το Ασφαλιστικό ταμείο (ΙΚΑ) που του χορηγεί την σύνταξή του. Ποιος είναι υπεύθυνος για να κάνει την ενημέρωση του ταμείου ? Ο συνταξιούχος ή ο εργοδότης? Νομίζω ότι υπεύθυνος είναι ο συνταξιούχος . Παρακαλώ, επιβεβαιώστε . Εάν δεν γίνει αυτή η ενημέρωση, φέρει κάποια ευθύνη ο εργοδότης και μπορεί να επιβληθούν κυρώσεις σε αυτόν?

Β) Ο εν λόγω συνταξιούχος θα εργάζεται περίπου 6 μήνες τον χρόνο. Είναι δυνατόν/νόμιμο, να δηλώνει στο ΙΚΑ ότι θα εργάζεται 6 μήνες το χρόνο (όποτε σε αυτό το διάστημα να του γίνεται μείωση της σύνταξης από το ταμείο ) και τους υπόλοιπους 6 μήνες του χρόνου να δηλώνει ότι δεν εργάζεται και για αυτούς τους μήνες η σύνταξη του να του καταβάλλεται ολόκληρη? Αυτή την διαδικασία (6 μήνες εργασία και 6 μήνες σύνταξη ) θα την επαναλαμβάνει κάθε χρόνο.

Γ) Ποιά θα είναι τα ΚΑΔ, ΚΠΚ, ΚΩΔΙΚΟΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ κ.λπ. του παραπάνω συνταξιούχου που θα εργάζεται ως Διευθυντής ξενοδοχείου ? Παρακαλώ, δώστε μου αναλυτικά τα σχετικά στοιχεία, όπως ακριβώς σας τα έχω δώσει και εγώ παραπάνω. Δώστε μου και κωδικούς και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία νομίζετε ότι χρειάζεται (π.χ. ειδική περίπτωση ασφάλισης εάν έχει κ.λπ. ) ώστε να απεικονισθεί σωστά η ασφάλιση του εν λόγω ατόμου στην ΑΠΔ ΙΚΑ.