Καλησπέρα σας, σε φοιτητή ο οποίος έχει σύμβαση έργου με το Πολυτεχνείο έχει γίνει έναρξη με ΚΑΔ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ και του έστειλαν τη σύμβαση έργου στην οποία αναφέρεται Η παρούσα είναι σύμβαση έργου και δεν δημιουργεί ούτε υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας μεταξύ του «Εργοδότη» και της «Αναδόχου», η οποία δεν καθίσταται υπάλληλός του, αλλά παραμένει σε όλη τη διάρκεια ισχύος της παρούσας σύμβασης ελεύθερος επαγγελματίας, υποχρεούμενη να περαιώσει το ανατεθέν σε αυτόν/η έργο δια ιδίας πρωτοβουλίας και δυνάμεων και χωρίς την τήρηση οποιουδήποτε ωραρίου. Η σύμβαση διέπεται από τους όρους αυτής, τις διατάξεις του άρθρου 243 του Ν. 4957/2022 και συμπληρωματικά από τις διατάξεις του ΑΚ .

Επίσης του έστειλαν μια υπεύθυνη δήλωση την οποία έχει συμπληρώσει και θεωρήσει και στην οποία αναφέρεται 1. έχω λάβει γνώση των διατάξεων του ν.4387/2016, της υπ’ αριθμ. Φ80000/οικ.2460/106/20.1.2017Οδηγίας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της υπ’αριθμ. πρωτ.: ΔΙΕΙΣΦΜΜ/26/87160/20.1.2017 Εγκυκλίου 1 του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης - ΕΦΚΑ.2. δεν εντάσσομαι στις διατάξεις της παρ.9 του άρθρου 39 του ν.4387/2016 και είμαι υπόχρεος απόδοσης των ασφαλιστικών εισφορών μου ως μη μισθωτός, καθώς δεν απασχολούμαι με διαρκή σύμβαση σε μέχρι 2 εργοδότες.

Η πρώτη ερώτηση μου είναι ότι ο συγκεκριμένος φοιτητής δεν είναι μπλοκάκιας άρα δεν θα βάζει τις κρατήσει 8,72% στο ΤΠΥ που θα εκδίδει και δε θα περιλαμβάνεται στην ΑΠΔ του Πολυτεχνείου και άρα θα πληρώνει κάθε μήνα τις εισφορές του όπως ένα κλασσικός μη μισθωτός.? Καταλαβαίνω καλά?

Η δεύτερη ερώτηση μου είναι σχετικά με την εγγραφή του στον ΕΦΚΑ ως μη μισθωτός. Θα διαλέξουμε την ειδική κατηγορία ασφάλισης. Θα πρέπει να επιλεγεί και κατηγορία επικουρικής ασφάλισης και εφάπαξ αφού ο ΚΑΔ είναι ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ?

Σας ευχαριστώ πολύ.