Καλησπερα σας

Δυο ΦΠ εχουν την πληρη κυριοτητα ενος ακινητου. Η σκεψη ειναι να συστησουν μια ΙΚΕ ή ΑΕ με εισφορα ο καθενας το ποσοστο του στο ακινητο καθως κ μετρητα. Ο ΕΝΦΙΑ κ οι αποσβεσεις του ακινητου θα αφαιρουνται καθε ετος απο τα εσοδα.

Α)Η εισφορα του ακινητου κατα τη συσταση πως θα απεικονισθει στο Ε1?

Β)Οι φοροι μεταβιβασης κατα τη συσταση της εταιριας εκπιπτουν απο τα εσοδα κ με ποιο τροπο δεδομενου οτι δεν ελαβε αφμ η υπο συσταση εταιρια?Αν ναι, εφαπαξ ή προσαυξανουν την αξια του ακινητου κ εκπιπτουν μεσω αποσβεσεων κ με τι ποσοστο?
Η εταιρια θα εχει μηχανογραφηση ( software ). Η αξια του software θα ειναι πανω απο 1500 ευρω. Θα αποσβεσθει εφαπαξ ή μεσω αποσβεσεων κ με τι ποσοστο?

Γ) Αν η εταιρια ( ΙΚΕ ή ΑΕ ) λογω κακης πορειας διαλυθει, το ακινητο θα ξαναεπελθει στα ΦΠ συμφωνα με τα % συμμετοχης τους? Η μεταβιβαση αυτη θεωρειται τεκμηριο αγορας ακινητου ( και αρα θα πρεπει να εχει εισοδημα για να τη δικαιολογησει ) ή διανομη κ θα φορολογηθει με φορο διανομης μερισματων 5% ( επι της αντικειμενικης αξιας ή της αναποσβεστης αξιας διοτι θα γινουν επεκτασεις, προσθηκες κλπ )

Σας ευχαριστω