Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς

Το ερώτημα σας υποβλήθηκε επιτυχώς στον Komvos, μπορείτε να το δείτε κάνοντας click ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα έχει ήδη υποβληθεί στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Επιστημονικός κόμβος

Το ερώτημα σας έχει υποβληθεί με επιτυχία στον Επιστημονικό Κόμβο του e-forologia.
Για να το διαβάσετε πατήστε ~TOPIC_ID~.

Menu

Ιστορικό ερωτήματος

κλείσιμο

Έσοδο από δωρεά ή δάνειο σε φυσικό πρόσωπο προερχόμενο από ίδρυμα του εξωτερικού

Υπάρχει ίδρυμα στο εξωτερικό (Λουξεμβούργο ) , δεν έχει ΑΦΜ στην Ελλάδα , το οποίο ως έναν από τους σκοπούς του έχει να φροντίσει για την μόρφωση και διαβίωση(δίδακτρα σχολείου , ρουχισμός κτλ) ενός παιδιού (δισέγγονο ),το οποίο κατονομάζει καθώς και για τα μέλη της οικογένειας αυτής να τους δώσει χρήματα για να κάνουν πχ αγορά αυτ/του , επισκευές σπιτιού κτλ . α) τα ποσά που θα δώσει για το παιδί θα φορολογηθούν και ως τι θα θεωρηθεί ότι είναι ; β) τα χρήματα για την οικογένεια (παιδιά της γιαγιάς) για τις καταναλωτικές δαπάνες τι θα είναι δωρεά ή δάνειο και πως θα δηλωθούν και θα φορολογηθούν εδώ .

Στο ίδρυμα δεν μετέχει κανένας από την οικογένεια αυτή , το είχε ιδρύσει η γιαγιά η οποία έχει αποβιώσει . Γενικά θα ήθελα κατεύθυνση στο πως λειτουργεί όλο αυτό .

μετά από διευκρινήσεις του πελάτη μου το ίδρυμα που σας ανέφερα είναι trust και τα κεφάλαια που διαχειρίζεται και έχουν κέρδη φορολογούνται στην χώρα του εξωτερικού , τα ποσά που θα δώσει στον Έλληνα φορολογικό κάτοικο πως θα φορολογηθούν , ως δωρεά ; ως μερίσματα ; μπορούν να δωθούν ως δάνειο για διευκόλυνση ; και ποιες οι υποχρεώσεις του δανειολήπτη .

Για να δείτε την απάντηση της Επιστημονικής Ομάδας πρέπει να είστε συνδρομητής της υπηρεσίας Komvos

Γίνετε συνδρομητής

Copyright © Epsilon Net | Όροι Χρήσης