Εργαζόμενος με ειδικότητα ΜΠΟΥΦΕΤΖΗΣ , ο οποίος απασχολήθηκε εξαήμερο (ΔΕ έως ΣΑ) από τις 7/7/17 έως 31/10/2017 , με 40 ώρες την εβδομάδα ( 6ώρες & 40λεπτά * 6ημέρες ), τον ασφαλίσαμε με σύνολο 100 ένσημα (21 & 27 & 26 & 26) .
Ο ΟΑΕΔ ζήτησε από το ΙΚΑ έλεγχο για την συγκεκριμένη πρόσληψη.
Στην επίσκεψή μας στο ΙΚΑ ακούσαμε τα εξής :
1) Θα έπρεπε να είχε υποβληθεί Ε9 στο ΕΡΓΑΝΗ διότι εργάζεται 6 ώρες & 40 λεπτά και όχι οκτάωρο, ( δλδ τον θεωρούν απασχολούμενο με μερική απασχόληση!!!!).
2) Μας έδειξαν ένα βιβλίο του ΙΚΑ από το 1994 με τίτλο ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ-ΕΣΟΔΩΝ του οποίου σας επισυνάπτω τις σχετικές σελίδες.
Στην σελίδα 36 αναφέρεται ο τίτλος ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΩΡΑΡΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ όπου και κατά την γνώμη του ελεγκτή του ΙΚΑ κατατάσσεται ο εν λόγω εργαζόμενος και (συγκεκριμένα στην παράγραφο αα ).
Αυτό σημαίνει ότι θα του αφαιρέσουν 5 ένσημα διότι θα του αναγνωρίσουν 25/μήνα!!!!!
Δηλαδή θα χάσει το επίδομα ΑΝΕΡΓΙΑΣ....
Θα σας παρακαλούσα να με ενημερώσετε για τις σχετικές διατάξεις περί πλήρους απασχόλησης-ωραρίου και ορισμού αυτής, έτσι ώστε ο έλεγχος του ΙΚΑ να θεωρήσει τον εργαζόμενο πλήρους απασχόλησης και να μην του αφαιρέσει ένσημα !!!
Ο βασικός μας στόχος είναι να τους παρουσιάσουμε διατάξεις οι οποίες να ισχυροποιούν την θέση μας , η οποία δεν είναι άλλη από αυτήν που σας περιέγραψα παραπάνω.
( πλήρη απασχόληση & 100 ένσημα αφού ταυτίζονται με τις πραγματικές ημέρες εργασίας του )

Σας ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.