18/05/10 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Επιχειρηματικά

Τράπεζα Κύπρου: Εγκριση για αύξηση συμμετοχής στην Banca Transilvania

Εγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου για αύξηση του ποσοστού συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της Banca Transilvania έως 20% ανακοίνωσε, χθες, το Συγκρότημα της Τράπεζας Κύπρου.

Η αύξηση συμμετοχής στη ρουμάνικη Banca Transilvania υπόκειται και σε έγκριση της Κεντρικής Τράπεζας της Ρουμανίας, στην οποία το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου έχει υποβάλει σχετική αίτηση. Τον Δεκέμβριο 2009 το Συγκρότημα Τράπεζας Κύπρου απέκτησε το 9,99% της Banca Transilvania. Αν και όταν εξασφαλιστούν οι απαιτούμενες εγκρίσεις το Συγκρότημα θα δύναται, αν υπάρχει η κατάλληλη ευκαιρία, να αυξήσει το ποσοστό συμμετοχής του μέχρι 20%.

Απόκτηση
Υπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα Κύπρου, στις 16 Δεκεμβρίου, είχε ανακοινώσει την απόκτηση του 9,7% της ρουμανικής Banca Transilvania, ποσοστό το οποίο είχε αποκτήσει έναντι 58 εκατ. ευρώ. Η Banca Transilvania είναι η μεγαλύτερη ρουμανική τράπεζα τοπικών ιδιωτικών συμφερόντων, η οποία λειτουργεί μέσω ενός ισχυρού δικτύου 532 καταστημάτων και κατέχει μερίδιο αγοράς 8,5% στις συνολικές καταθέσεις.

Στις 30/9/2009 η Banca Transilvania είχε σύνολο ενεργητικού 4,3 δισ. ευρώ, καταθέσεις και μεικτά δάνεια 3,4 δισ. ευρώ και 2,8 δισ. ευρώ αντίστοιχα, και ίδια κεφάλαια 402 εκατ. ευρώ. H Banca Transilvania διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ισχυρή ρευστότητα με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 να ανέρχονται σε 13,5% και 84% αντίστοιχα.


18/5/2010
Πηγή: Ημερησία
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.