17/12/09 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Επιχειρηματικά

Στην Τράπεζα Κύπρου το 9,7% της Banca Transilvania

Το 9,7% της Ρουμάνικης Banca Transilvania, η οποία αποτελούσε το «μήλον της έριδος» στη Βαλκανική αγορά, απέκτησε η Τράπεζα Κύπρου έναντι 58 εκατ. ευρώ, μετά από σκληρή «μάχη» αρκετών διεκδικητών. «Η συναλλαγή δεν έχει οποιαδήποτε σημαντική επίδραση στην κεφαλαιακή επάρκεια και τα χρηματοοικονομικά μεγέθη του Συγκροτήματος της Τράπεζας Κύπρου» σημειώνει η διοίκηση της τράπεζας.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Τράπεζας Κύπρου «η αγορά των μετοχών προσφέρει στην Τράπεζα Κύπρου την ευκαιρία να επενδύσει σε ελκυστικό κόστος στο μετοχικό κεφάλαιο μιας ηγετικής ρουμανικής τράπεζας και να αποκτήσει περαιτέρω γνώσεις και εμπειρία στη ρουμανική αγορά».

Δίκτυο
Η Banca Transilvania είναι η μεγαλύτερη ρουμανική τράπεζα τοπικών ιδιωτικών συμφερόντων, η οποία λειτουργεί μέσω ενός ισχυρού δικτύου 532 καταστημάτων και κατέχει μερίδιο αγοράς 8,5% στις συνολικές καταθέσεις. Στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 η Banca Transilvania είχε σύνολο ενεργητικού 4,3 δισ. ευρώ, καταθέσεις και μικτά δάνεια 3,4 δισ. ευρώ και 2,8 δισ. ευρώ αντίστοιχα και ίδια κεφάλαια 402 εκατ. ευρώ.
H Banca Transilvania διαθέτει ισχυρή κεφαλαιακή επάρκεια και ισχυρή ρευστότητα με τον δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας και τον δείκτη δανείων προς καταθέσεις στις 30 Σεπτεμβρίου 2009 να ανέρχονται σε 13,5% και 84% αντίστοιχα.
Η Banca Transilvania είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Βουκουρεστίου και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) είναι από το 2001 ο μεγαλύτερος μέτοχός της κατέχοντας 15% του μετοχικού κεφαλαίου.

17/12/2009
Πηγή: www.imerisia.grcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.