16/09/08 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Επιχειρηματικά

Την «Εθνική Ασφαλιστική» στοχεύει να διεκδικήσει ο Ομιλος «Eureko»

Υποψηφιότητα για τη διεκδίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής θέτει ο όμιλος Eureko με τον πιο επίσημο τρόπο, καθώς σε πρόσφατη επίσκεψή του στην Αθήνα, ο πρόεδρος του ομίλου K. Maarten Dijkshoorn, επισήμανε ότι εξετάζει με ενδιαφέρον κάθε διαφαινόμενη ευκαιρία εξαγοράς ή συνεργασίας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά. Παράλληλα, στόχος του ομίλου Eureko είναι η ενίσχυση της αξίας και της παρουσίας στην ελληνική αγορά και στην ευρύτερη αγορά της ΝΑ Ευρώπης της Interamerican, η οποία θεωρείται επένδυση στρατηγικής σημασίας.

Σημειώνεται ότι ο μητρικός της Interamerican ευρωπαϊκός Oμιλος Eureko B.V. και ο ρωσικός όμιλος PromSvyazCapital Group ανακοίνωσαν την υπογραφή συμφωνητικού βάσει του οποίου η Eureko πρόκειται να αποκτήσει το σύνολο των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων του ομίλου PromSvyazCapital.

Πρόκειται για τις ασφαλιστικές εταιρίες Oranta και Oranta-M (μετοχική εταιρία με συμμετοχή του Δημοσίου), οι οποίες είναι γνωστές συλλογικά με την ονομασία Oranta.

Η εν λόγω εξαγορά, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση αποτελεί επιχειρηματική ευκαιρία σε ιδανική στιγμή για τη Eureko, που εναρμονίζεται με τους στρατηγικούς στόχους της και τους στόχους της γεωγραφικής εξάπλωσης του Ομίλου, καθώς προσφέρει έγκαιρη και άμεση παρουσία στη δυναμική αγορά της Ρωσίας και ανταποκρίνεται στις επιδιώξεις της Eureko για την Kεντρική και Aνατολική Ευρώπη.

Η Oranta είναι μια εταιρία που αναπτύσσεται με ταχείς ρυθμούς και υπερδιπλασίασε κατά τη διάρκεια του 2007 τις μικτές εισπράξεις της από ασφάλιστρα. Διαθέτει ένα σύνθετο δίκτυο διανομής ασφαλιστικών υπηρεσιών από πολλαπλούς διαύλους σε ολόκληρη τη Ρωσία, με επίκεντρο τη Μόσχα και την Πετρούπολη, καθώς και γραφεία στις περισσότερες μεγάλες πόλεις της χώρας. Η κύρια δραστηριότητα της εταιρίας σήμερα εστιάζεται στις ασφάλειες αυτοκινήτων. Η εταιρία Oranta δραστηριοποιείται δευτερευόντως στις ασφάλειες ακινήτων, με μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης.

Παράλληλα, ο Όμιλος PromSvyazCapital είναι ένα εκτεταμένο επιχειρηματικό συγκρότημα με πολλαπλές επενδύσεις σε διάφορους τομείς της ρωσικής οικονομίας. Ο Όμιλος λειτουργεί ως ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο, με κυριότερους στρατηγικούς τομείς τους εξής: χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, μέσα ενημέρωσης, ακίνητα και αξιοποίηση ακινήτων, ενοποίηση και συγχώνευση συστημάτων. Το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων του Ομίλου περιλαμβάνει επίσης εργαλειομηχανές και εξοπλισμό τηλεπικοινωνιών.

Σχολιάζοντας τη συμφωνία, ο Thomas van Rijckevorsel, μέλος του δ.σ. της Eureko και αρμόδιος για τις διεθνείς δραστηριότητες του Ομίλου, δήλωσε: «Η Oranta ταιριάζει άριστα με τους στόχους ανάπτυξης της Eureko. Οι δυνατότητες που μας προσφέρει αυτή η συναλλαγή θα συμβάλουν στην εκπλήρωση των στρατηγικών μας επιδιώξεων. Παρά τις συνεχιζόμενες χρηματοοικονομικές δυσχέρειες σε παγκόσμιο επίπεδο, η Eureko σκοπεύει να υλοποιήσει με συνέπεια τη στρατηγική διεθνούς ανάπτυξης που έχει υιοθετήσει».

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς υπόκειται στην εκπλήρωση ορισμένων προϋποθέσεων, περιλαμβανομένων των σχετικών διοικητικών εγκρίσεων και αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του Νοεμβρίου 2008.
 

16/9/2008
Πηγή: ΕΞΠΡΕΣ


comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.