16/10/07 | Αρχική > Tab δεξιά > ΝΕΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ

Παράταξη Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων - Επαγγελματιών: Ιδρυτική διακήρυξη

Η ίδρυση μιας νέας παράταξης, αυτής των Οικονομολόγων Φοροτεχνικών Εργαζομένων Επαγγελματιών, ανακοινώθηκε χθες εν όψει των εκλογών του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, που θα πραγματοποιηθούν στις 9 Δεκεμβρίου 2007.
Την ιδρυτική διακήρυξη και τις προγραμματικές δηλώσεις της παράταξης υπογράφουν οι κ.κ. Αυλωνίτης Νικόλαος, Δόβελος Ιωάννης, Καρκαντός Γεώργιος, Πανίδης Αβραάμ και Πατέλης Νικόλαος.


ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Στην Πάτρα την 01 Ιουλίου 2007 τα Μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών  (Π.Ο.Φ.Ε.Ε.) και  οι Πρόεδροι των Ενώσεων - Μελών  και μη Μελών της Ομοσπονδίας ΑΝΑΛΟΓΙΖΟΜΕΝΟΙ την στασιμότητα, από πλευράς κύρους και αξιοπρέπειας, που επιβάλλουν στον κλάδο μας αυτοί που - συνειδητά ή επηρεαζόμενοι - αποφασίζουν για λογαριασμό μας, ΣΥΝΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ τους λόγους που εκτενώς παρακάτω αναφέρονται και  έχοντας την θέληση να αγωνισθούν για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ένα καλύτερο αύριο για όλο τον κλάδο, ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ την ίδρυση ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ  ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ που θα συμμετάσχει στις  προσεχείς εκλογές του Ο.Ε.Ε. για την ανάδειξη Αντιπροσώπων, Κεντρικής Διοίκησης και Περιφερειακών Διοικήσεων με την επωνυμία ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ –ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ (Π.Ο.Φ.Ε.- Ε.).

Οι  λόγοι  που  μας  οδήγησαν  στην  ίδρυση  της  Ανεξάρτητης  Παράταξής  μας  είναι  οι  παρακάτω:

1. Μέχρι σήμερα διαψεύστηκαν ΟΛΕΣ οι προσδοκίες και οι ελπίδες που εναποθέταμε στις ήδη  υπάρχουσες  παρατάξεις για την επίλυση των αιτημάτων μας,

2. Έγινε αντιληπτό πλέον ότι οι  ΕΠΙΚΕΦΑΛΕΙΣ  των  δήθεν  ανεξάρτητων  παρατάξεων  που  συγκέντρωναν  τις  ψήφους  των  συναδέλφων  αγωνίζονταν  δια  ίδιον  όφελος  αντί  του  συλλογικού,

3. Καταλάβαμε ότι ατομικά συμφέροντα επιβάλλουν ή επιζητούν την ΠΟΛΥΔΙΑΣΠΑΣΗ του  κλάδου,

4. Γιατί πρέπει άμεσα να  τεθούν  στο  ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ  εκείνοι,  που είτε θεωρούν  τις  εκλογές  στο  Ο.Ε.Ε.  και  τις  ψήφους  των  συναδέλφων  ως  εφαλτήριο  για  την  ανάδειξή  τους  στο  Ελληνικό  Κοινοβούλιο  δίχως  να  έχουν   καμία  ιδεολογία,  αρχές  και  πιστεύω  γυρνώντας  από  κόμμα  σε  κόμμα, είτε ΖΗΜΙΩΣΑΝ  οικονομικά  και  ηθικά  το  Ο.Ε.Ε.  απαξιώνοντας  θεσμούς  και  δραστηριότητες,

5. Είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που  ΑΓΩΝΙΟΥΜΕ  για  το  σήμερα  και  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΜΑΣΤΕ  για  το  μέλλον του Ο.Ε.Ε. και του κλάδου μας,

6. Επειδή σκοπός, του κάθε υγιώς σκεπτόμενου, πρέπει να είναι: «δουλεύω για να ζω» και όχι αυτό που κοντεύει να γίνει κανόνας για τον κλάδο: «ζω  για  να  δουλεύω»,

7. Έχουμε την διάθεση και την «επαγγελματική» νοοτροπία για να  δώσουμε  νέα  δυναμική  και  την αναγκαία ώθηση  στον  Επιστημονικό μας  Φορέα  για  να  καταλάβει  τη  θέση  που  του  αρμόζει  στην  Ελληνική  Κοινωνία.


Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Ζητούμε την εμπιστοσύνη σας και την πολύπλευρη στήριξή σας για να  ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ  για την επίτευξη των παρακάτω δικαίων αιτημάτων και προτάσεών μας:

1. ΝΑ  ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ  τα  όρια  του  άρθρου 38 παρ.2  του  Ν. 2873/2000 και να επαναπροσδιορισθούν οι επαγγελματικές μας υποχρεώσεις

2. Να υπάρξει ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ  ΚΑΤΟΧΥΡΩΣΗ και ΟΡΙΟΘΕΤΗΣΗ του επαγγέλματός μας με παράλληλη κατάρτιση ΚΩΔΙΚΑ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ  ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ.

3. Να προστατεύονται οι συνάδελφοι του ιδιωτικού τομέα από παρεμβάσεις και πιέσεις που δέχονται, από τους εντολείς τους, κατά την άσκηση του έργου τους.

4. Να δημιουργηθεί ιδιαίτερο Λογιστικό - Φοροτεχνικό Τμήμα μέσα στο Ο.Ε.Ε.

5. Να δημιουργηθεί το αναγκαίο θεσμικό πλαίσιο για τη μόνιμη ένταξη του κλάδου μας στα επιδοτούμενα προγράμματα.

6. Να υλοποιηθεί η δέσμευση της Δωρεάν δια βίου Εκπαίδευσης-Ενημέρωσης από το Ο.Ε.Ε. προς τους κατέχοντες  Άδεια Λογιστή - Φοροτεχνικού.

7. Να ισχύει για διετία η ανανέωση της Αδείας του Λογιστή - Φοροτεχνικού ή να μειωθεί το ετήσιο παράβολο κατά 50%.

8. Να ορίζονται αποκλειστικά και μόνον κάτοχοι Αδείας Λογιστή-Φοροτεχνικού σε όλες τις επιτροπές που αφορούν τον κλάδο μας και να θεσμοθετηθεί η υποχρεωτική συμμετοχή Μελών του Ο.Ε.Ε. σε όλες τις επιτροπές των Περιφερειών, των Υπουργείων και των Οργανισμών Κοινής Ωφελείας.

9. Να δημιουργηθεί και να αναπτυχθεί το Μητρώο Μελετητών με θεσμοθέτηση της υποχρέωσης σύνταξης της Οικονομικής μελέτης από κάτοχο αδείας Οικονομολογικού Επαγγέλματος.

10. Να πραγματοποιηθεί η διεύρυνση του αντικειμένου εργασιών του Λογιστή-Φοροτεχνικού με την αποδοχή από τα Υπουργεία Οικονομικών και Απασχόλησης της ήδη υπάρχουσας μελέτης η οποία έτυχε ευμενούς υποδοχής από τους προηγούμενους Γενικούς Γραμματείς.

Συνάδελφοι και Συναδέλφισσες,

Ευελπιστώντας στην ισχυρή παρουσία της παράταξής μας, μέσα από μια συλλογική προσπάθεια, στη νέα Συνέλευση των Αντιπροσώπων και στα Π.Τ., με λόγο ΔΥΝΑΜΙΚΟ και ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟ, σας απευθύνουμε συναδελφικούς χαιρετισμούς .

Η Συντονιστική Επιτροπή για τη συγκρότηση της Παράταξης

ΑΥΛΩΝΙΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΔΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΑΡΚΑΝΤΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΑΝΙΔΗΣ ΑΒΡΑΑΜ
ΠΑΤΕΛΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ


4/10/2007


comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.