09/07/24 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

Την Τετάρτη 10 Ιουλίου η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων για την ελληνική οικονομία

Την Ετήσια Έκθεση για την ελληνική οικονομία παρουσιάζει το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων την Τετάρτη 10 Ιουλίου, στις 11:00 μμ.

Η Ετήσια Έκθεση 2023 για την ελληνική οικονομία, 5η κατά σειρά, αποτελεί πλέον θεσμό για τον κόσμο των επιχειρήσεων, την επιστημονική κοινότητα και τους διαμορφωτές πολιτικής. Η Ετήσια έκθεση επιχειρεί, αξιοποιώντας επιστημονική μεθοδολογία και τεκμηριωμένα στοιχεία, να αποτυπώσει τις σημαντικότερες τάσεις στην οικονομία, όπου καλούνται να δραστηριοποιηθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις. Η Ετήσια Έκθεση επίσης προβαίνει σε προτάσεις πολιτικής με στόχο να κινητοποιήσει την πολιτεία στη κατεύθυνση υλοποίησης ώριμων αιτημάτων της μικρής επιχειρηματικότητας.

Φέτος, το ειδικό ζήτημα το οποίο πραγματεύεται η Ετήσια Έκθεση είναι ο ανταγωνισμός. Ο ανταγωνισμός επιλέγει λόγω της έξαρσης του πληθωρισμού και της συζήτησης που έχει πυροδοτήσει για την δομή της ελληνικής ιδιωτικής οικονομίας και την πιθανή ύπαρξη στρεβλώσεων. Στις σελίδες της Ετήσιας Έκθεσης, μαζί με τα μακρο-οικονομικά και μικρο-οικονομικά ζητήματα που αναπτύσσονται, εξετάζεται κι ο ανταγωνισμός με την παράθεση ποσοτικών δεδομένων και θεωρητικών προσεγγίσεων.

Η έκθεση θα παρουσιαστεί στο αμφιθέατρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Εμπόρων και Βιοτεχνών Ελλάδας, Αριστοτέλους 46.
comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Ελληνική οικονομία, ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ, Ετήσια έκθεση