05/06/24 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΠΟΕ-ΔΟΥ: «Συμμετέχουμε μαζικά στην πανελλαδική στάση εργασίας την Πέμπτη 6 Ιουνίου»

Συναδέλφισσες & Συνάδελφοι,

Στο Έκτακτο Γενικό Συμβούλιο, της ΠΟΕ-ΔΟΥ στις 3.6.2024 αποφασίστηκε ομόφωνα ως απάντηση στα προωθούμενα σχέδια κατάργησης – υποβάθμισης της ΔΟΥ Χαλκίδας η προκήρυξη πανελλαδικής στάσης εργασίας από τις 11.30 πμ έως τη λήξη του ωραρίου, για την ΠΕΜΠΤΗ 6.6.2024 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την καρ. Σερβίας 10. Παράλληλα, εξουσιοδοτήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή να κλιμακώσει τον αγώνα με 24ωρη πανελλαδική απεργία τις επόμενες ημέρες. Η στάση εργασίας στις 6 Ιουνίου, έρχεται ως συνέχεια της πετυχημένης στάσης εργασίας και συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 30 Μαϊου από το Σύλλογο Βοιωτίας – Εύβοιας σε συνεργασία με την ΠΟΕ-ΔΟΥ, όπου διατρανώθηκε από όλους τους τοπικούς φορείς και τους εργαζόμενους των νομών Εύβοιας και Βοιωτίας ότι δεν θα δεχθούν την κατάργησηυποβάθμιση της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Εμείς ως εργαζόμενοι δεν θα δεχθούμε καμιά μετάθεση – αλλαγή οργανικής θέσης για κανένα συνάδελφο της ΔΟΥ Χαλκίδας! Δε θα δεχθούμε καμία αντίστοιχη δυσμενή μεταβολή για κανένα συνάδελφο σε καμία ΔΟΥ της περιφέρειας!

Τα όποια φαινόμενα διαφθοράς αποκαλύπτονται είναι απόλυτα καταδικαστέα και ως κλάδος απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Δε μπορεί όμως να αξιοποιούνται τέτοια, μεμονωμένα περιστατικά για να τιμωρείται συλλήβδην ο κλάδος, οι χιλιάδες έντιμοι και ευσυνείδητοι εφοριακοί υπάλληλοι που κάτω από αντίξοες συνθήκες καλούμαστε να φέρουμε σε πέρας τα καθήκοντά μας. Δε μπορεί να καλούνται συνάδελφοι να διανύουν τεράστιες αποστάσεις καθημερινά απλά και μόνο για να εργαστούν. Δε γίνεται να στιγματίζονται μόνιμα έντιμοι υπάλληλοι, ούτε να επιβαρύνονται ακόμα περισσότερο οι πολύπαθες, υπερφορτωμένες υπηρεσίες της Αττικής από τη μέχρι τώρα κεντρικοποίηση.

Είναι πλέον έκδηλη η ανησυχία ότι με αφορμή τη ΔΟΥ Χαλκίδας, η διοίκηση της ΑΑΔΕ, με την ανοχή τουλάχιστον της κυβέρνησης, ότι θα επιχειρήσει να δρομολογήσει αναδιαρθρώσεις των φορολογικών υπηρεσιών της περιφέρειας, που έχουν ως επίκεντρο την κεντρικοποίηση αντικειμένων στο μοντέλο ΚΕΒΕΙΣ – ΚΕΦΟΚ – ΚΕΦΟΔΕ – ΕΛΚΕ κλπ. Αντί η διοίκηση να δει και να αναλάβει τις δικές της ευθύνες για τον τρόπο που διοικεί, εφαρμόζει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς, επιλέγει προϊστάμενους κλπ, ρίχνει το βάρος των ευθυνών σε εκείνους που δε φταίνε τους απλούς εργαζόμενους, που κάθε μέρα εκτελούν τα καθήκοντά τους υποδειγματικά.

ΩΣ ΕΔΩ! ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ, 11.30πμ ΜΕ ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ!

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΡ. ΣΕΡΒΙΑΣ 10 ΚΑΙ ΩΡΑ 13:30


ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΕΙΡΗΝΗ ΥΦΑΝΤΗ

O ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΑΡΣΕΝΗΣcomments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΠΟΕ-ΔΟΥ, Στάση εργασίας