27/05/24 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Ανακοινώσεις Συλλόγων

ΕΦΕΕΑ: «Δυναμώνουμε τον αγώνα μας! - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπ. Οικονομικών στις 14/6/2024»

Η πρωτοβουλία της ΕΦΕΕΑ για την πανελλαδική σύσκεψη Ενώσεων, αντιπροσώπων και άλλων συναδέλφων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 25/5/24 στέφθηκε με επιτυχία.

Στο κάλεσμα της ΕΦΕΕΑ ανταποκρίθηκε μεγάλος αριθμός προέδρων ενώσεων και συναδέλφων συνολικά. Η συμμετοχή ήταν αρκετά μεγαλύτερη από την αντίστοιχη προηγούμενη προσπάθεια. Υπήρξε έντονο ενδιαφέρον από τους συμμετέχοντες, και προβληματισμός για τον «Γολγοθά» που έχουμε να αντιμετωπίσουμε με τις φορολογικές δηλώσεις και τα αλλά μεγάλα και διαχρονικά προβλήματα του κλάδου.

Μεταφέρθηκε η αγανάκτηση για την απαξιωτικη και αλαζονική συμπεριφορά που είχαμε από τον υπουργό οικονομικών και στελέχη του υπουργείου. Επισημάνθηκαν οι δεκάδες ελλείψεις, προβλήματα και δυσλειτουργίες για την υποβολή των δηλώσεων, σε αντιδιαστολή για την «καινοτομία» των προ συμπληρωμένων δηλώσεων, όπως και ο ασφυκτικός χρόνος για την υποβολή τους.

Αναδείχτηκε για μια ακόμα φορά η στρατηγική του υπουργείου και των μεγάλων επιχειρήσεων του κλάδου, που στοχεύουν στην εξαφάνιση των μικρών λογιστικών γραφείων.

Υπήρξε συμφωνία για την απαίτηση που έχουμε διατυπώσει για ημερομηνία για την ολοκλήρωση υποβολής των δηλώσεων την 30/09/2024, και την απαίτηση μας ο μήνας Αύγουστος να είναι μήνας ξεκούρασης για τους λογιστές.

Έγινε επίσης αναλυτική συζήτηση και για τα υπόλοιπα φλέγοντα ζητήματα που ταλανίζουν τον κλάδο (MY DATA, ασθένεια, Ν. 4557/18). Κοινή απαίτηση ήταν να συνεχιστεί αυτός ο συντονισμός και να πάρει ευρύτερα χαρακτηριστικά.

Ο αγώνας είναι μονόδρομος για τον κλάδο. Οφείλουμε στον εαυτό μας, στις οικογένειες μας, αλλά και σε ολόκληρη την κοινωνία, να απαντήσουμε σε αυτές τις προκλήσεις. Το μόνο πια που έχει απομείνει, είναι η αξιοπρέπεια μας. Δεν μπορούμε να την απαρνηθούμε κι αυτή.

Η ΕΦΕΕΑ θα πάρει επιπλέον πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν ευρύτερα γνωστό στους λογιστές, στους πελάτες μας, αλλά και το λαό συνολικά οι επιδιωκόμενοι στόχοι της κυβέρνησης και μεγάλων επιχειρήσεων.

Αποκορύφωμα αυτών των προσπαθειών είναι η κινητοποίηση των λογιστών στις 14 Ιουνίου 2024 με συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο οικονομικών.

Καλούμε τις ενώσεις όλης της χώρας, και την ΠΟΦΕΕ, να λάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες προκειμένου να βάλουμε φραγμό στο μέλλον που μας ετοιμάζουν.

Δε χωράει καμία επανάπαυση ή απογοήτευση. Χαμένος αγώνας είναι μόνο αυτός που δεν έχει δοθεί!


Ο πρόεδρος

Παύλος Αποστόλου

Η γενική γραμματέας

Αναστασία Αναστασίου

Αθήνα 26/5/2024comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
ΕΦΕΕΑ, Διαμαρτυρία, Λογιστές-φοροτεχνικοί