22/05/24 | Αρχική > Ειδησεογραφία > Οικονομικά

12ο Thessaloniki Tax Forum 2024: Challenges for the Modern Tax Function

Τετάρτη 22.5.2024 | Το Ελληνο-Aμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 12ο Thessaloniki Tax Forum 2024 με τίτλο: Challenges for the Modern Tax Function, που πραγματοποιείται, στις 27 Μάϊου 2024 από τις 12μμ έως τις 8μμ.

Το Thessaloniki Tax Forum, η κορυφαία θεσμική εκδήλωση φορολογικού ενδιαφέροντος στη Βόρεια Ελλάδα, επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη μετά από μακρόχρονη απουσία, για να δικτυώσει επιχειρήσεις και επαγγελματίες του χώρου της φορολογίας. Τα Thessaloniki Tax Forums έχουν αναγνωριστεί, για πολλά έτη, ως μοναδική ευκαιρία για δημιουργικό και αποτελεσματικό δημόσιο διάλογο σε θέματα και πολιτικές φορολογικής αποτελεσματικότητας.

Ενόψει του πιο ζωτικού σημείου εφαρμογής ενός μοντέλου ψηφιακού μετασχηματισμού στην Ελλάδα, το φετινό φόρουμ αναδεικνύει τον κρίσιμο αλλά επίκαιρο και αναπτυξιακό ρόλο της επίδρασης της τεχνολογίας στη φορολογία. Η τεχνολογία έχει τη δυνατότητα να μετασχηματίσει τη φορολογία, κυρίως με την απλοποίηση και την αυτοματοποίηση πολλών εργασιών. Καθώς οι λογιστές και οι επιχειρήσεις συνεχίζουν να εξελίσσονται, οι φορολογικές προκλήσεις είναι μεγάλες, επομένως είναι εξαιρετικά σημαντικό να υπάρχει συνεχής ενημέρωση για τις τάσεις και εξελίξεις, ώστε οι επιχειρήσεις να μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους πελάτες τους.

Στο Forum θα συμμετέχουν κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης- καθ’ ύλην αρμόδια για τη φορολογική πολιτική της χώρας- όπως ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης, η Γενική Γραμματέας Φορολογικής Πολιτικής, Μαίρη Ψύλλα και ο Διοικητής της Ανεξάρτητης Αρχής και Δημοσίων Εσόδων, Γιώργος Πιτσιλής.

Ο Νικόλαος Μπακατσέλος, Πρόεδρος του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, δηλώνει:

“Στην εποχή μας οι ψηφιακές τεχνολογίες επηρεάζουν δραστικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι επιχειρήσεις. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός απαιτεί την κατανόηση των νέων τεχνολογιών και, κυρίως, την ικανότητα να τις ενσωματώσουμε αποτελεσματικά στις επιχειρηματικές διαδικασίες με τον κατάλληλο στρατηγικό σχεδιασμό. Με την Ελλάδα να βρίσκεται στην αιχμή της εφαρμογής ενός ολοκληρωμένου μοντέλου ψηφιακού μετασχηματισμού, το φετινό Thessaloniki Tax Forum λαμβάνει χώρα, επομένως, σε μια κρίσιμη συγκυρία. Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο φέρνει στο τραπέζι πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία. Αξιοποιώντας τη βαθιά μας κατανόηση στα φορολογικά θέματα, επιμεληθήκαμε ένα πλήρες πρόγραμμα κατά τη διάρκεια του οποίου διακεκριμένοι ομιλητές θα αναδείξουν το ρόλο της τεχνολογίας στον εξορθολογισμό και την αυτοματοποίηση των φορολογικών διαδικασιών με οξυδερκείς παρουσιάσεις και ζωντανές συζητήσεις. Είμαστε υπερήφανοι για τη διοργάνωση του 12ου Φορολογικού Φόρουμ Θεσσαλονίκης που εξετάζει τις προκλήσεις για τη σύγχρονη φορολογική λειτουργία, το οποίο θα εξοπλίσει τις επιχειρήσεις της Βόρειας Ελλάδας, και όχι μόνο, με τις γνώσεις και τα εργαλεία που απαιτούνται για την πλοήγηση στην πολυπλοκότητα της σύγχρονης φορολογίας”.

Ο Πρόεδρος της Φορολογικής Επιτροπής του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, Ιωάννης Σταυρόπουλος, σημειώνει:

«Η ψηφιοποίηση και η τεχνητή νοημοσύνη που αποτελούν το κεντρικό θέμα του συνεδρίου μας πρόκειται αναμφισβήτητα να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος της φορολογικής διοίκησης για απλοποίηση της συμμόρφωσης εκ μέρους των φορολογουμένων αλλά και άμεσους και αποτελεσματικούς φορολογικούς ελέγχους με τελικό στόχο την ευρύτερη εφαρμογή της φορολογικής ισότητας και την δίκαιη κατανομή των δημοσίων βαρών. Το ζητούμενο βέβαια είναι να διασφαλισθεί η λεπτή ισορροπία ανάμεσα αφενός στην επιβάρυνση που αυτή η προσαρμογή συνεπάγεται για τους φορολογούμενους και στις τυχόν υπερβολές που μπορεί να δημιουργούνται από την γενικότητα των εμπειρικών δεδομένων και αφετέρου στην εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος που είναι η πάταξη της φοροδιαφυγής. Στο πνεύμα αυτό θα κινηθεί και η προβληματική του συνεδρίου μας από το οποίο ευελπιστούμε ότι θα αντληθούν χρήσιμα συμπεράσματα για το μέλλον».

Ο Ηλίας Σπυρτούνιας, Γενικός Διευθυντής του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, επισημαίνει:

“Με ιδιαίτερη χαρά το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με την Φορολογική του Επιτροπή διοργανώνει στη Θεσσαλονίκη το 12o Thessaloniki Tax Forum στις 27 Μαίου. Το Thessaloniki Tax Forum, το εγκυρότερο και σημαντικότερο θεσμικό γεγονός πάνω σε θέματα φορολογικής πολιτικής επιστρέφει δυναμικά στη πόλη της Θεσσαλονίκης με ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα και ένα επιτελείο από εξαιρετικούς ομιλητές με γνώση και εμπειρία στα φορολογικά θέματα. Το κεντρικό θέμα του συνεδρίου αφορά στην αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών αφενός για την απλούστευση των διαδικασιών και την καλύτερη εξυπηρέτηση των φορολογουμένων και αφετέρου για την αποτελεσματικότερη καταπολέμηση της φοροδιαφυγής”.Πληροφορίες
:

Event Page: https://www.amcham.gr/events/event/12th-thess-tax-forum/

Agenda: https://www.amcham.gr/wp-content/uploads/2024/05/TTF24_AGENDA.pdf

Registration: https://www.eventora.com/en/Events/12th-thess-tax-forum

comments powered by Disqus
* Παρακαλούμε τα σχόλια να μην είναι σε greeklish. Σχόλια με υβριστικό ή προσβλητικό περιεχόμενο θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.
Θεσσαλονίκη, Ελληνοαμερικάνικο Επιμελητήριο, Tax forum